Carne cu fasole verde Retete Carne Retete Legume 

Carne cu fasole verde

Ingrediente: 1/2 kg carne, 1 kg fasole pastai, 2 cepe, 1 lingura de grasime sau unt topit sau 2 linguri de untdelemn.

Mod de preparare: Se pune apa sa clocoteasca pe foc, intr-o oala sau cratita mai mare. Cand apa fierbe, se arunca cate un pumn de fasole, curatita si spalata, se asteapta sa dea iar un clocot si iar se pune un pumn de fasole, pana se termina. Se lasa sa fiarba acoperit pana se inmoaie bine fasolea. Se scurge atunci de apa si se pune in cratita cu carne ( preparata dinainte, impreuna cu ceapa ). Se mai adauga putina apa, cateva rosii, se sareaza si se lasa pe foc sa dea un clocot impreuna cu fasolea, apoi se pune la cuptor, adaugandu-i-se si verdeata tocata.

Carnea cu fasole se poate prepara si cu pastaile crude. In cazul acesta, dupa ce carnea a inceput sa fiarba, se pun si pastaile curatite si spalate bine. Se pune apa calda cat aproape sa le cuprinda, se acopera si se lasa sa fiarba impreuna, mai adaugand apa daca a scazut, iar carnea si fasolea nu sunt inca gata.

Acest mod de preparare este indicat cand este vorba de o carne tanara, care fierbe repede, cum este carnea de vitel, de miel sau de pasare tanara.

Share This:

Postari asemanatoare

Scrie un comentariu