Curcan la tava Retete Carne 

Curcan la tava

Mod de preparare: Pentru ca sa aiba carnea frageda, se spune ca inainte de a fi taiat, este bine ca curcanul sa fie imbatat cu rom. De asemenea este bine sa nu fie preparat chiar in ziua cand a fost taiat. Este mai frageda carnea dupa o zi doua, daca este tinut la rece.

Se curata, se spala bine, se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se lasa sa stea astfel o ora, pentru a lua sare.

Se aseaza intr-o tava in care incape bine cu spinarea pe tava, 2-3 linguri de apa. In timpul fripturi, se unge curcanul cu untdelemn amestecat cu rom. Cand este aproape gata, nu se mai unge deloc, pentru a prinde coaja. Dupa marimea curcanului friptul poate dura intre o ora si jumatate si doua ore si jumatate. Depinde si de cuptor. Cand este bine rumenit pe toate partile, iar furculita intra usor in carne, este gata fript.

Se pune pe un fund de lemn si se taie. Se desprind picioarele si aripile de la incheietura. Se aseaza apoi pe spate si se taie pieptul in felii subtiri, putin oblice in raport cu osul pieptului.

Se aseaza frumos pe o farfurie ovala, se serveste cald sau rece cu salata de varza rosie sau de andive sau cu muraturi, cu gogosari etc.

Daca se serveste cald, se adauga si cartofi pai sau sufleu.

Share This:

Postari asemanatoare

Scrie un comentariu