Ce este lizozima sau E1105 și pentru ce se utilizează?

Este o enzimă care atacă pereții celulari protectori ai bacteriilor și astfel ne protejează de infecțiile bacteriene omniprezente.

Conservantul este, de asemenea, produs de corpul nostru și apare în mod natural în secrețiile corpului, cum ar fi lacrimi, mucus, transpirație, saliva și lapte. Se găsește și în albușurile de ou de păsări.

Principalele puncte importante despre E1105 – lizozim

Conservantul este potrivit pentru copii. Este o enzimă naturală care nu este dăunătoare copiilor atâta timp cât aceștia nu suferă de alergii.

Lizozima este un alergen bine documentat al albușului de ou . S-au observat reacții alergice la consumul de brânzeturi care le conțin.

Este o substanță naturală, inofensivă , dar poate provoca o reacție alergică la unele persoane sensibile.

Nu este potrivit pentru vegani deoarece este obtinut din albusurile continute de oua.

Producție E1105

Se obține din albușuri de ou sau prin tehnologia genetică din bacterii care pot fi găsite, de exemplu, în canalele lacrimale.

E1105 este sănătos?

Lizozima poate provoca o reacție alergică la persoanele care sunt sensibile la ouă, altfel nu au fost identificate efecte adverse.

În Uniunea Europeană, utilizarea sa în industria alimentară este permisă într-o cantitate limitată și reglementată și pentru un tip limitat de alimente într-o cantitate limitată.

În Statele Unite, însă, utilizarea sa în industria alimentară este interzisă.

Unde se folosește lizozima?

Lizozima este utilizată în industria alimentară, în principal pentru producerea și conservarea alimentelor precum brânza, carnea, tofu și multe altele:

  • Brânzeturi Grana Padano
  • Branza Grand Moravia
  • Pesto de busuioc

Înlocuirea lizozimei

Este greu de găsit un înlocuitor pentru acest conservant, dacă nu vrem să ajungem la substanțe produse sintetic.

X