Ce este stabilizatorul PVPP (E1202) și unde îl putem găsi?

Polivinilpolipirolidona (E1202) se mai numește și PVPP. Aceasta este povidonă reticulat, adică o versiune foarte reticulata a PVP (E1201).

Spre deosebire de versiunea originală, este insolubilă în apă și câștigă rapid volum.

Principalele puncte importante despre E1202 – Polivinilpolipirolidonă:

Nu este o substanță naturală.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă, dar vă recomandăm să evitați acest articol.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producție E1202

PVPP este o substanță sintetică. Se obține prin reticulare a monomerului de polivinilpirolidonă. Este un proces chimic destul de complex care se bazează pe producția de PVP (E1201).

Pentru ce se utilizează polivinilpolipirolidona?

Rețeaua de povidone este utilizată ca agent de dezintegrare în industria farmaceutică.

Poate fi folosit și pentru spălare pentru a îndepărta impuritățile. Din acest motiv, este adesea folosit în producția de vin și bere. Creează o spumă albă clasică în bere. Unii producători îl folosesc și în producția de cidru de mere.

E1202 este sănătos?

La fel ca PVP, E1202 nu este considerat toxic, genotoxic sau cancerigen. Nu este încă clar cum această substanță iese din corpul uman.

Unele persoane pot prezenta o reacție alergică, cum ar fi urticarie, lăcrimare, rinită alergică sau, în cazuri severe, șoc anafilactic.

Utilizare în UE vs. SUA vs. lume

În Uniunea Europeană, Statele Unite și alte țări ale lumii, utilizarea E1202 este permisă. Autoritățile din fiecare țară permit o anumită cantitate care poate fi utilizată de producătorii de vin, bere, produse farmaceutice sau cosmetice.

X