Unde se folosesc complexele de cupru de clorofile și clorogiline (E141)?

Complecși de cupru colorant alimentar de clorofile și clorofiline (E141) este un colorant verde natural care poate fi utilizat în siguranță în industria alimentară.

Este folosit în multe țări din întreaga lume. Îl veți găsi în multe dintre produsele noastre.

Principalele puncte importante despre E141 – complexe de cupru de clorofile și clorofiline:
Este o substanță naturală.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Nu este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producția de E141

Substanța este obținută comercial din urzici, iarbă sau lucernă. Acest lucru îl face un colorant natural care este sigur de utilizat.

Colorantul E141 este solubil în apă.

Substanța conține cupru, care poate fi eliberat atunci când este încălzit. Dar nu va atinge niciodată niveluri periculoase în acest colorant. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la utilizarea sau consumarea acestuia.

Pentru ce se folosesc complexele de cupru de clorofile și clorofile?

Fiind un colorant verde natural, poate fi folosit in multe produse.

Cel mai adesea, complexele de cupru de clorofile și clorofiline sunt folosite pentru colorarea supelor, dulciurilor, înghețatei sau conservelor de fructe și legume.

Dar substanța o poți întâlni și în multe băuturi, ulei de soia sau lichioruri.

E141 este sănătos?

Persoanele cu tulburări metabolice ar trebui să evite acest colorant. Nu au fost raportate alte complicații de sănătate după consumul de E141.

Pentru majoritatea oamenilor, E141 este complet sigur și nu trebuie să evitați să îl consumați.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În Uniunea Europeană, inclusiv în Republica Cehă, este permisă utilizarea coloranților. Dar poate fi folosit doar pentru anumite tipuri de alimente. Colorarea este interzisă pentru alimentele pentru copii.

E141 este interzis în SUA.

Cu ce să înlocuiți E141?

Colorantul poate fi înlocuit cu alți coloranți naturali de o nuanță similară, cum ar fi clorofila (E140) sau verde S (E142).

Desigur, colorantul verde poate fi înlocuit în alte moduri. Spanacul, pe care îl puteți folosi acasă pentru colorarea alimentară naturală, este ideal în aceste scopuri.

X