Pastele de tartinat si chiflele cu branza de vaci sunt conectate prin fosfat de amidon reticulat (E1412). Despre ce e vorba?

Fosfatul de amidon reticulat (E1412) este un stabilizator și un agent de îngroșare utilizat în producția de alimente și băuturi.

Substanța este ușor absorbită de organism și fermentată de microbiota intestinală.

Fosfatul de amidon reticulat poate fi găsit în alimente în care este necesară o densitate mai mare și este necesară protecție atât la temperaturi scăzute, cât și la cele înalte.

Principalele puncte importante despre E1412 – fosfatul de amidon reticulat:
Este o substanță naturală inofensivă.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producție E1412

Fosfatul de amidon reticulat este întărit cu trimetafosfat de sodiu sau oxiclorură de fosfor. Acest lucru îl face mai rezistent la temperaturi ridicate și scăzute și la acizi.

Pentru ce este folosit E1412?

Fosfatul de amidon reticulat este utilizat în geluri de fructe, produse de patiserie și umpluturi de cremă. Il gasesti si in piureuri sau creme de branza.

Substanța E1412 o găsiți pe eticheta de biscuiți, mini ștrudele, bloc de ficat, baghetă cu pui, chifle cehe cu brânză de vaci, fursecuri cu cacao și gustări sărate.

Este E1412 sănătos?

Nu există riscuri cunoscute pentru sănătate din consumul regulat al acestei substanțe. În general, este un stabilizator sigur pentru alimente și băuturi.

La niveluri ridicate, calciul din organism poate scădea.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În Uniunea Europeană (inclusiv Republica Cehă) este permisă utilizarea fosfatului de amidon reticulat. Nici doza zilnică nu a fost determinată.

În Statele Unite și în alte țări, substanța este, de asemenea, permisă și poate fi utilizată în fabricarea alimentelor.

X