Benzoatul de potasiu (E 212) este un „E” controversat atunci când multe semne de întrebare atârnă asupra utilizării lui!

Benzoatul de potasiu sau sarea de potasiu a acidului benzoic este folosit ca conservant pentru a preveni deteriorarea alimentelor. Previne dezvoltarea mucegaiului, a drojdiei și a altor bacterii.

Principalele puncte importante despre E 212 – benzoat de potasiu
Este un conservant

Nu este firesc

Nu este potrivit pentru copii

Nu este un alergen, dar anumite riscuri pentru sănătate sunt asociate cu acesta

Este vegan și fără gluten

Producția de E212

Acest conservant poate fi sintetizat chimic prin reacția acidului benzoic cu carbonat de potasiu sau hidroxid de potasiu. Se formează o pulbere sau o granulă cristalină albă sau incoloră.

Unde se utilizează benzoatul de potasiu (E 212)?

În industria alimentară, este folosit ca înlocuitor al benzoatului de sodiu, în special în alimentele acide, unde a fost necesară reducerea conținutului de sodiu.

Se găsește în principal în produse precum sucuri, sucuri, cidru de mere, margarină, siropuri etc.

E212 este sănătos?

Conservanții sintetici sunt cei mai controversați aditivi alimentari, deși au fost aprobați ca siguri.

Cancer : datorită vitaminei C, se transformă în benzen (un carcinogen cunoscut) în băuturi. Cu toate acestea, Food and Drug Administration a spus că nivelurile de benzen nu prezintă un risc pentru siguranța consumatorilor.

Utilizare în UE vs. SUA vs. lume

Benzoane a fost aprobat ca conservant sigur de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și poate fi folosit într-o gamă largă de produse, cum ar fi sucuri de fructe și băuturi răcoritoare.

În SUA, acest conservant nu este listat pentru utilizare ca conservant direct.

X