E270 sau acid lactic – sănătatea găsită pe fundul unei sticle de varză fermentată

Acidul lactic este un acid organic. În stare solidă, este alb și solubil în apă. În stare lichidă, formează o soluție incoloră.

Principalele puncte importante despre conservantul E270 – acid lactic:
· Este potrivit pentru copii
· În cantități mari poate provoca flatulență
· Este benefic pentru sănătate – îmbunătățește sănătatea intestinelor
· Cu siguranță merită inclus în meniu

Producția de E270

Acidul lactic este produs industrial prin fermentarea bacteriană a carbohidraților sau prin sinteza chimică din acetaldehidă. În 2009, a fost produs în principal prin fermentație. Orice sursă de carbohidrați care conține zaharuri C5 și C6 poate fi utilizată ca materie primă pentru producția industrială de acid lactic. Deseori se folosesc zaharoză pură, glucoză din amidon, zahăr brut și suc de sfeclă.

Pentru ce se folosește acidul lactic?

E270 este un conservant natural care se găsește adesea în alimente precum iaurtul sau legumele murate (fermentate). Pe lângă faptul că face ca alimentele să dureze mai mult, îți poate întări și sistemul imunitar.

Producătorii de alimente adaugă acid lactic la produsele alimentare ambalate, cum ar fi pâinea, deserturile, măslinele și gemurile, pentru a le oferi un termen de valabilitate mai lung. Acidul lactic este un bun conservant, deoarece poate ucide și inhiba bacteriile din alimente, de asemenea, ajută la prevenirea decolorării și acționează ca un agent de gelifiere.

Este aditivul E270 sănătos?

Da, chiar dacă este un conservant, acidul lactic este sănătos.

Poate crește valoarea nutritivă a alimentelor. În timp ce acidul lactic care este adăugat în deserturi, conserve de pește și băuturi carbogazoase s-ar putea să nu-ți facă prea bine, acidul lactic produs în mod natural în alimentele fermentate precum kimchi și iaurt oferă o serie de beneficii pentru sănătate: întărește sistemul imunitar, ajută organismul să absoarbă. minerale și vitamine, are efecte antioxidante și protejează împotriva infecțiilor vaginale și urinare.

Unele tulpini de bacterii lactice găsite în alimente sunt, de exemplu, probioticele din genul Lactobacillus. Aceasta înseamnă că alimentele bogate în acid lactic au proprietăți probiotice și vă pot îmbunătăți sănătatea intestinală.

Dar atenție! Dacă începi să mănânci cantități uriașe de legume fermentate de nicăieri, pot apărea și probleme. Și asta mai ales sub forma celor digestive – flatulență, flatulență, diaree.

Utilizare în UE vs. SUA vs. Lume

Acidul lactic este permis peste tot în lume.

X