Lactatul de calciu (E327) este o substanță cu multe utilizări. Vrei să știi care sunt acestea?

Lactat de calciu (lactat de calciu) este sarea de calciu a acidului lactic , care este un acid natural produs de bacterii din alimentele fermentate. De asemenea, este produsă în cantități mari în intestinul gros de bacteriile rezidente. Se adaugă în mod obișnuit la o mare varietate de alimente pentru a le îmbunătăți textura și aroma și pentru a prelungi perioada de valabilitate a acestora . Este o substanță albă sau de culoare crem, aproape inodoră, care funcționează ca un întăritor, un potențator de aromă sau un agent de aromatizare, un agent de dospire, un supliment nutrițional, un stabilizator și un agent de îngroșare.

Alimentele cu această etichetă pot fi consumate în siguranță de către persoanele alergice la gluten. Deoarece lactatul de sodiu lipsește proteinele din lapte, acesta poate fi consumat și de cei care suferă de intoleranță la lactoză.

Principalele puncte importante despre E327 – Lactat de calciu:
Este sigur.
Substanță de origine animală.
Nu este potrivit pentru copii.
Iti recomandam.

Producția de E327

Lactatul de calciu este produs comercial prin neutralizarea acidului lactic cu carbonat de calciu sau hidroxid de calciu.

Pentru ce se utilizează lactatul de calciu?

Acidul lactic și lactații sunt folosiți ca conservanți în principal împotriva drojdiilor și mucegaiurilor . De asemenea, este folosit pentru a stabiliza structura fructelor, legumelor și cartofilor în timpul procesării. Are si activitate antioxidanta .

Face parte din praful de copt care conțin pirofosfat de sodiu. Le oferă calciu pentru a încetini creșterea. Se adaugă alimentelor fără zahăr pentru a preveni cariile dentare. Când este adăugat la guma de mestecat care conține xilitol, crește remineralizarea smalțului dentar.

Lactatul de calciu este, de asemenea, folosit ca ingredient în medicamente sau în anumite tipuri de suplimente de calciu . De asemenea, îl puteți găsi în hrana animalelor sau îl puteți folosi pentru a trata apa pentru a o face potrivită pentru consumul uman.

Exemple de alimente și băuturi care conțin uneori E327:

  • cremă
  • brânzeturi
  • înghețată
  • ciorbe
  • praf de copt
  • gemuri de fructe și marmelade
  • bere
  • conserve de fructe și legume
  • unt, margarină și alte tipuri de grăsimi utilizate pentru gătit și prăjit
  • paste proaspete

E327 este sănătos?

Nu au fost evidențiate efecte secundare la adulți. D- sau DL-lactații (stereoizomeri) nu trebuie administrați sugarilor și copiilor mici, deoarece aceștia nu au dezvoltat încă enzimele hepatice adecvate pentru a metaboliza aceste forme de lactat.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

E327 este aprobat pentru utilizare ca aditiv alimentar în UE și în general recunoscut ca substanță alimentară sigură în SUA, Australia și Noua Zeelandă.

X