Cât de mult poate gestiona o singură țesătură? Acidul alginic (E400) poate face foarte multe!

Acidul alginic (E400) este un stabilizator, emulgator, agent de îngroșare, agent de gelifiere și antispumant. Depinde de utilizarea produsului specific.

Este o substanță fără gust și inodor. Datorită acestui lucru și proprietăților sale, și-a găsit utilizare în nenumărate alimente, băuturi și produse cosmetice.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la consumul acestei substanțe, deoarece provine din surse naturale și este complet sigură. Veți întâlni acid alginic în multe locuri, dar nu trebuie să vă fie frică de el.

Acesta este unul dintre „E” care nu vă va dăuna în niciun fel sănătății. Nici măcar nu este dăunător pentru copii, deoarece se adaugă și în mâncarea bebelușilor.

Principalele puncte importante despre E400 – acid alginic:
Este o substanță naturală inofensivă.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Este potrivit pentru copii.
Este un alergen comun.

Producție E400

Substanța este obținută din diverse alge marine care cresc în principal în Statele Unite și Marea Britanie. Este o polizaharidă care poate fi utilizată în multe produse din industria alimentară.

Pentru ce se folosește acidul alginic?

Acidul alginic este utilizat pe scară largă în producția de înghețată, jeleuri, budinci, băuturi, toppinguri dulci, brânzeturi, brânzeturi procesate, deserturi, maioneză și multe alte produse.

Pe lângă industria alimentară, este folosit și în industria cosmetică pentru creme, loțiuni de corp, șampon sau detergenți lichizi. Il gasesti si in pastele de dinti, deoarece poate ingrosa structura si nu irita tractul digestiv.

E400 este sănătos?

În concentrații comune, nu există efecte secundare.

În concentrație mare, acidul alginic poate provoca deteriorarea absorbției fierului, prin urmare fierul se leagă de acesta.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În Uniunea Europeană, acidul alginic este utilizat în mod obișnuit. Producătorii folosesc de obicei doar o cantitate minimă în produsele lor. Poate fi folosit si in mancarea bebelusilor, dar doar ca garnituri.

În Statele Unite, substanța este desemnată GRAS și este utilizată fără restricții majore.

X