Îți place înghețata? Deci probabil ați întâlnit deja guma de guar (E 412)!

Guma de guar constă în general din guarana, nu mai puțin de 75%, proteine 5-6%, fibre 2,5%. apă 8-15% și o cantitate mică de lipide.

Acest tip de plantă crește în principal în India și Pakistan.

Este folosit în mod obișnuit ca îngroșător, emulgator și stabilizator în înghețată.

Principalele puncte importante despre E 412 – guma guar

Este de origine naturala si se obtine prin macerarea fasolei

Este potrivit pentru copii – este folosit în formula pentru sugari

Nu este un alergen comun

Acest ingredient este prietenos cu dieta keto, vegană, fără gluten și este folosit în mod obișnuit ca înlocuitor al gumei de xantan în alimente.

Producția de E412

Guaranul este un aditiv alimentar natural obtinut din semintele de fasole guar si macerarea acestora, care produce o pulbere de culoare alba pana la alb-galbui, aproape inodora – guma de guar.

Unde se folosește guma de guar (E 412)?

Se găsește cel mai frecvent în alimente precum înghețată, deserturi congelate, produse de patiserie, produse lactate, băuturi și așa mai departe.

Acționează ca liant și stabilizator în producția de înghețată, unde crește conținutul de fibre, reduce conținutul de grăsime, crește rigiditatea, reduce formarea de cristale, asigură o topire mai lentă și mai uniformă.

În coacere, este folosit pentru capacitatea sa de a oferi produselor de panificație o textură mai moale și o durată de valabilitate mai lungă, precum și fibre.

De asemenea, funcționează ca un agent de îngroșare pentru sosurile de salată, unde datorită vâscozității sale mari, stabilizării acidității și solubilității bune în apă rece.

De asemenea, îngroașă produsele lactate precum laptele, iaurtul și budinca. Îmbunătățește textura, menține vâscozitatea și culoarea uniforme. Ca și în laptele de cocos, care se stabilizează și oferă o textură netedă și cremoasă.

Este folosit pentru producerea de băuturi cu conținut scăzut de calorii.

Produse specifice

  • Italiamo – Supa minestrone
  • All Natures – lapte de cocos organic
  • Nominal – amestec de pâine

E412 este sănătos?

Da, proprietățile gumei de guar sunt folosite pentru a reduce greutatea deoarece suprimă senzația de foame și scade colesterolul. Numai în doze mari poate avea efecte secundare precum diaree sau flatulență.

Utilizare în UE vs. SUA vs. lume

Utilizarea acestuia este permisă atât în SUA, cât și în Uniunea Europeană, unde este utilizat atât în industria alimentară, cât și în industria cosmetică, cât și pentru hrănirea animalelor.

X