Sosurile își mențin structura datorită polioxietilen-stearat (E430)!

Stearatul de polioxietilenă (E430) este utilizat în industria alimentară ca emulgator și stabilizator.

În țările noastre, nu îl vei găsi în alimente și în general nu este folosit foarte des. Cum îl folosesc producătorii atunci când decid asupra acestei substanțe?

Principalele puncte importante despre E430 – stearat de polioxietilenă:
Nu este o substanță naturală.
Utilizarea în Republica Cehă este interzisă în industria alimentară.
Nu este potrivit pentru copii.
Este un alergen comun.
Este de origine animală și, prin urmare, nu este potrivit pentru vegani.

Producție E430

Substanța E430 este produsă din compuși sintetici. Se compune din oxid de etilenă și acid stearic. Primul este o substanță sintetică, iar cel de-al doilea este un acid gras natural.

Compușii din care este făcut E430 sunt în mare parte grăsimi vegetale. Cu toate acestea, utilizarea grăsimilor animale, cum ar fi untura, nu poate fi exclusă. Prin urmare, veganii ar trebui să evite această substanță.

Pentru ce se utilizează stearat de polioxietilenă?

Utilizarea lui E430 nu este foarte largă. Este folosit mai ales în producția de sosuri și în industria cosmetică. Dar uneori se adaugă și în pâine pentru a o menține proaspătă mai mult timp.

E430 este sănătos?

În general, aceasta este o substanță sigură pentru care nu trebuie să vă faceți griji prea mult. Persoanele care sunt alergice la propilenglicol ar trebui, totuși, să evite întregul grup de Es de la E430 la E436.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În întreaga Uniune Europeană și Republica Cehă, utilizarea stearatului de polioxietilenă este interzisă pentru utilizare în industria alimentară.

Regulile de utilizare a acestei substanțe în Statele Unite și alte țări nu sunt cunoscute.

X