Pectina amidata E440(ii) este o versiune modificată a pectinei obișnuite. Este aceasta o versiune mai bună?

Pectina amidata marcata E440(ii) diferă de pectina clasică în ceea ce privește producția și compoziția. În ambele cazuri, însă, este o substanță care se găsește în mod natural în fructe precum merele sau citricele.

Principalele puncte importante despre E440(ii) – pectina amidata:
Este o substanță naturală inofensivă.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producția de E440(ii)

Pectina se obține din fructe, dar în cazul pectinei amidate, la compus trebuie adăugat hidroxid de amoniu. Utilizarea acestei substanțe nu diferă mult de pectina obișnuită, dar compoziția sa este diferită.

Hidroxidul de amoniu poate fi dăunător pentru unele persoane deoarece introduce glutamați liberi în substanță. Prin urmare, pectina amidata este cu siguranță mai dăunătoare decât pectina obișnuită etichetată E440(i).

Pentru ce se utilizează pectina amidata?

În primul rând, pectina amidata este utilizată în marmelade și gemuri. Un mare avantaj este că îl puteți cumpăra ca substanță separată și îl puteți folosi și pentru uz casnic. Acest lucru nu este posibil cu majoritatea substanțelor similare.

Pectina amidata este folosita si in industria alimentara in productia de bomboane, inghetata, dressinguri, jeleuri, produse lactate (iaurturi), siropuri, pentru alimente congelate si multe alte produse.

Utilizarea pectinei amidate este foarte largă, deoarece poate fi utilizată și în industria farmaceutică. Este folosit pentru a face un agent de vindecare a rănilor sau adezivi medicali speciali.

Este E440(ii) sănătos?

Pectina amidata nu are practic efecte secundare. Dimpotrivă, îl poți folosi pentru a-ți întări sănătatea.

Potrivit experților, are un efect pozitiv asupra colesterolului, zahărului din sânge și tensiunii arteriale. In plus, te ajuta in caz de constipatie si poate fi consumat in siguranta chiar si de catre copii.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În Uniunea Europeană, Republica Cehă, Statele Unite și alte țări, utilizarea E440(ii) este permisă fără restricții. Poate fi folosit chiar și în hrana bebelușilor din luna a 5-a de viață.

X