Știți unde se găsește metilceluloza (E 461) și cum ne afectează sănătatea?

Metilceluloza este cunoscută și prin abrevierea sa ca MC și este o pulbere granulară sau fibroasă albă sau ușor gălbuie sau cenușie, fără miros sau gust.

Principalele puncte importante despre E 461 – Metilceluloză

Nu este un ingredient natural și este produs sintetic

Este potrivit pentru copii

Nu este un alergen comun , dar la persoanele mai sensibile poate provoca urticarie, dificultăți de respirație, umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Dacă doza zilnică recomandată este depășită (min. 26 x pe termen lung), nu este potrivit pentru femeile însărcinate, care pot crește probabilitatea de mortalitate maternă și de întârziere a dezvoltării fetale.

Acest ingredient este prietenos cu dieta keto, vegană, fără gluten și este folosit în mod obișnuit ca înlocuitor al gumei de xantan în alimente.

Producție E461

Este fabricat din celuloză și poate fi folosit ca îngroșător, emulgator, liant, stabilizator și agent de gelifiere în alimente, precum și ca supliment de fibre.

Unde se utilizează metilceluloza (E 461)?

Utilizarea sa este largă. MC este o fibră comestibilă necalorică, nedigerabilă și poate fi utilizată în industria alimentară, cosmetică, farmaceutică și în alte industrii.

În industria alimentară, este folosit pentru gelatinizare, lubrifiere, stabilizare, emulsionare și așa mai departe.

În brutărie, oferă o structură consistentă a pâinii în timpul înghețului/dezghețului, crește moliciunea pâinii și, de asemenea, prelungește durata de valabilitate a acesteia.

În cofetărie, poate fi folosit ca lubrifiant pentru a îmbunătăți textura cremei, făcând-o mai cremoasă, mai tartinabilă, dar adaugă și aromă glazurilor, toppingurilor și altor decorațiuni.

Pentru produsele congelate, reglează formarea cristalelor de gheață, oferind o textură netedă.

Produse specifice

  • Albert – Burger Vegano
  • Vegafit – felie vegană
  • Meggle – smântână de gătit

E461 este sănătos?

Nu îl clasificăm drept alergen sau substanță care pune în pericol sănătatea, nu poate provoca probleme digestive decât dacă este consumat în cantități mari.

Utilizare în UE vs. SUA vs. lume

S-a dovedit că acest agent este sigur atât în SUA, cât și în UE și nu are efecte secundare care pun în pericol sănătatea.

X