Esterii lactilați ai glicerolului și propandiolului (E478) sunt foarte puțin utilizați. La ce sunt bune?

Esterii lactilați ai glicerolului și propandiolului (E478) sunt compuși care sunt utilizați în mai multe moduri în industria alimentară.

Utilizarea acestei substanțe este complet sigură, dar alimentele cu acest aditiv nu sunt produse în Europa. Unde poți întâlni E478?

Principalele puncte importante despre E478 – esterii lactilați ai glicerolului și propandiolului:
Nu este o substanță naturală.
Utilizarea în Republica Cehă este interzisă în industria alimentară.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.
Este de origine animală și, prin urmare, nu este potrivit pentru vegani.

Producția de E478

Esterii lactilați ai glicerolului și propandiolului sunt un amestec de acid lactic, glicerol, propandiol și grăsimi naturale în formă solidificată.

Grăsimile sunt în mare parte de origine vegetală, dar utilizarea grăsimilor animale nu este exclusă. Din acest motiv, veganii ar trebui să evite acest aditiv alimentar.

Pentru ce se folosesc esterii lactilați de glicerol și propandiol?

Esterii lactilați ai glicerolului și propandiolului sunt utilizați ca stabilizatori, umectanți și emulgatori în producția de produse de panificație, înlocuitori de lapte sau în toppinguri.

E478 este sănătos?

Testarea acestei substanțe atât pe animale, cât și pe oameni nu a evidențiat efecte secundare atunci când este utilizată în cantități normale. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la consumul acestei substanțe.

Eczema poate apărea în concentrații mari. Dar nu vei găsi o asemenea cantitate în mâncare.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

Utilizarea acestei substanțe în industria alimentară este interzisă în întreaga Uniune Europeană (inclusiv Republica Cehă).

Este folosit în mod obișnuit în Statele Unite și este considerat un ingredient complet sigur pentru alimente și băuturi.

X