Știți din ce este făcută o marshmallow? Laurilsulfatul de sodiu (E487) este unul dintre ingrediente

Laurilsulfatul de sodiu (E487) este cunoscut și sub numele de dodecil sulfat de sodiu.

Este un compus organic care este folosit ca detergent. Se găsește adesea în produsele de curățare de uz casnic, produse de igienă și cosmetice. Substanța poate fi folosită și în industria alimentară. Cu toate acestea, producătorii folosesc și E487 în multe alte domenii.

Este folosit ca agent de umectare sau emulgator în industria alimentară și în alte industrii.

Conform cercetărilor disponibile, această substanță nu este foarte sigură, dar este încă folosită în producția de alimente. Din fericire, nu veți găsi această substanță în niciun produs european, așa că nu trebuie să ne facem prea multe griji în privința ei.

Principalele puncte importante despre E487 – lauril sulfat de sodiu:
Nu este o substanță naturală.
Utilizarea în Republica Cehă este interzisă în industria alimentară.
Nu este potrivit pentru copii.
Este un alergen comun.

Producția de E487

Substanța este produsă printr-un proces sintetic în timpul reacției 1-dodecanolului cu dioxidul de sulf. Acest lucru creează un compus din care carbonatul de sodiu este îndepărtat și producătorii obțin E487.

Pentru ce se folosește laurii sulfatul de sodiu?

În industria alimentară, această substanță este folosită ca emulgator și ca ajutor pentru biciuire. Datorită acestui fapt, este folosit în producția de bezele, gelatină și alte dulciuri. Dar îl puteți găsi într-o băutură pudră sau sucuri de fructe.

E487 este sănătos?

Conform unor studii, această substanță este cancerigenă chiar și în concentrații scăzute. Cercetările au arătat că provoacă reacții alergice severe, iritații ale pielii și ochilor.

Consumul acestei substanțe nu este recomandat adulților sau copiilor deoarece poate provoca probleme grave de sănătate.

Simptome precum gura uscată, respirația urât mirositoare sau afte pot apărea după consum.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

Utilizarea lauril sulfatului de sodiu în industria alimentară este interzisă în întreaga Uniune Europeană (inclusiv în Republica Cehă).

În Statele Unite, pe de altă parte, substanța este considerată GRAS (în general sigură) și este folosită în mod obișnuit în producția de alimente și băuturi.

X