Nicio patiserie nu se poate lipsi de carbonați de sodiu (E500)!

Carbonații de sodiu (E500) sunt o colecție de substanțe care sunt utilizate în industria alimentară pentru reglarea acidității și pentru proprietățile lor de dospire.

În general, au multe utilizări, inclusiv pirotehnică, dezinfectanți, stingătoare sau agricultură. Poate fi folosit si in medicina, igiena personala sau medicina veterinara. Utilizarea acestor substanțe este foarte largă, dar ne vom uita la capacitățile sale în producția de alimente.

Cele mai cunoscute produse cu carbonat de sodiu sunt praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Principalele puncte importante despre E500 – carbonați de sodiu:
Este o substanță naturală inofensivă.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producție E500

Carbonații de sodiu pot fi obținuți prin producție naturală sau sintetică. Electroliza apei de mare este utilizată cel mai mult.

Pentru ce se folosesc carbonații de sodiu?

În industria alimentară, carbonații de sodiu sunt utilizați în principal pentru dospire și controlul acidității.

Din acest motiv, îi întâlnim în principal în praf de copt, pâine, produse de patiserie, amestec instant de clătite, biscuiți și alte feluri de mâncare.

Această substanță o găsești în principal în praful de copt și bicarbonatul de sodiu, pe care le poți folosi acasă pentru coacere și curățarea gospodăriei.

În mod surprinzător, totuși, ele pot fi folosite și pentru conservarea alimentelor, de exemplu, mazăre, măsline și altele.

Carbonatul de sodiu se găsește și în înghețată, unt, margarină, smântână și multe alte produse.

E500 este sănătos?

Există întotdeauna o cantitate mică din această substanță în alimente. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la niciun efect secundar sau efecte adverse atunci când consumați. În cantități mici, substanța este complet sigură și inofensivă.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În întreaga Uniune Europeană (inclusiv Republica Cehă), utilizarea carbonaților de sodiu este permisă în cantitatea necesară. Poate fi folosit în produse de dospit și alimente pentru copii.

În Statele Unite este permisă și utilizarea acestei substanțe în industria alimentară.

X