Biscuiții și un stingător de incendiu au un ingredient comun care este bicarbonatul de sodiu E500(ii)! Cum functioneazã?

Bicarbonatul de sodiu cu denumirea E500(ii) aparține familiei carbonaților de sodiu. Prin urmare, este utilizat în mod similar cu alte substanțe din acest domeniu.

Cu toate acestea, utilizarea sa este foarte largă și depășește industria alimentară. Veți întâlni și bicarbonat de sodiu în industria sănătății. Este folosit în remediile pentru arsuri la stomac deoarece poate reduce aciditatea și poate regla pH-ul mediului înconjurător.

În industria alimentară, este folosit și ca regulator de aciditate în producția de tot felul de alimente.

Principalele puncte importante despre E500(ii) – bicarbonat de sodiu:
Nu este o substanță naturală.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producția de E500(ii)

Bicarbonatul de sodiu se obține printr-o reacție chimică din clorură de sodiu și amoniac. Această metodă se numește procesul Solvay.

Pentru ce se folosește bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este o componentă de bază a bicarbonatului de sodiu și a prafului de copt.

În plus, este folosit și în alte produse. Printre acestea se numără glazura cu caramel, clătitele instant, fursecurile Ritz, KitKat, înghețata Häagen-Dass, tortilla, plăcintele, prăjiturile, prăjiturile de tot felul sau batoanele de bomboane pentru copii.

Este E500(ii) sănătos?

În general, substanța este considerată sigură pentru alimente. Poate prezenta un risc pentru sănătate în cantități mari, dar nu apare niciodată în alimente în astfel de cantități.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În întreaga Uniune Europeană (inclusiv în Republica Cehă), bicarbonatul de sodiu este adăugat la toate alimentele fără excepție. Legea nici măcar nu reglementează utilizarea lui în hrana pentru copii, deci este o substanță cu adevărat sigură.

În Statele Unite, utilizarea substanței este permisă.

În Australia și Noua Zeelandă, utilizarea E500(ii) în industria alimentară este interzisă.

X