Carbonatul de sodiu E500(i) este o substanță pe care o veți găsi în multe produse din bucătărie

Carbonatul de sodiu marcat E500(i) este cristale mici sau pulbere. Cel mai mare beneficiu al său este că poate absorbi umezeala din aer.

Apare frecvent în natură. Poate fi găsit în apa de mare, lacuri sărate etc.

Este utilizat pe scară largă în industria alimentară deoarece are proprietăți unice și este complet sigur. Să vedem unde poți întâlni această substanță.

Principalele puncte importante despre E500(i) – carbonat de sodiu:
Este o substanță naturală inofensivă.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producția E500(i)

Există două abordări ale producției. Procesul Solvay este cel mai frecvent utilizat industrial. În acest caz, se folosește clorură de sodiu, care este transformată în carbonat de sodiu printr-o reacție chimică.

Cu toate acestea, producătorii pot obține substanța și din apa de mare.

Pentru ce se folosește carbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut în principal ca bicarbonat de sodiu și praf de copt.

Datorită proprietăților sale, substanța apare în multe produse. Il gasesti in batoane sarate, fursecuri, inghetata, aluat de pizza instant, briose sau vafe.

Poate fi folosit si in casa ca dedurizator de apa si aditiv la produsele de curatare.

Este E500(i) sănătos?

În cantitatea normală care apare în alimente, este complet inofensiv. În general și la nivel mondial, E500(i) este considerată o substanță complet sigură.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În întreaga Uniune Europeană (inclusiv Republica Cehă), substanța poate fi utilizată în industria alimentară în cantitatea necesară. Nu există interdicții nici în zona hranei pentru bebeluși sau a altor produse.

Atât în Statele Unite, cât și în Australia, utilizarea carbonatului de sodiu este de asemenea permisă și este considerată o substanță sigură. În America, acest lucru îl face utilizat în mod obișnuit în producția de alimente.

Carbonatul de sodiu este considerat la nivel internațional o substanță GRAS, adică substanță în general sigură. În industria alimentară, utilizarea sa nu este de obicei limitată și este folosită și în alimentația pentru copii mici, vegetarieni sau vegani.

X