Creta este un lucru multifuncțional. Puteți obține oxid de calciu (E529) din el și îl puteți utiliza în bere și produse de patiserie!

Oxidul de calciu (E529) este o substanță folosită pentru ajustarea acidității în produse. Dar funcționează și ca agent de întărire, antiaglomerare sau de îmbunătățire, în funcție de modul în care producătorul îl încorporează în produs.

Este folosit în principal în industria berii sau a panificației.

Este o substanță complet sigură cu care nu trebuie să vă fie frică de efecte secundare. Poate fi consumat de oricine, inclusiv de vegetarieni și vegani.

Vedeți unde puteți întâlni acest eček interesant, care este făcut din cretă.

Principalele puncte importante despre E529 – oxid de calciu:
Nu este o substanță naturală.
Utilizarea în Republica Cehă este permisă.
Este potrivit pentru copii.
Nu este un alergen comun.

Producție E529

Oxidul de calciu este produs chimic folosind carbonat de calciu. Aceasta înseamnă că este făcut din cretă obișnuită.

Este o substanță albă, inodoră. Substanța este slab solubilă în apă și complet solubilă în etanol.

Pentru ce se folosește oxidul de calciu?

Oxidul de calciu este folosit în industria alimentară în producția de zahăr atunci când producătorul trebuie să elimine impuritățile. De asemenea, producătorii îl folosesc ca regulator de aciditate.

Îl găsești în produse de panificație (brutărie de diverse feluri), fursecuri și alte dulciuri. Dar este folosit și în producția de bere, deoarece acționează ca un nutrient pentru drojdie.

E529 este sănătos?

În doze mari, poate avea efecte secundare, dar din fericire nu vei găsi cantitatea în niciun aliment. În general, este considerat sigur, deoarece nu prezintă pericol pentru sănătate în cantități normale.

Poate fi folosit în alimente ca sursă de calciu, care este important pentru sănătatea oaselor, a mușchilor și a sistemului digestiv.

Utilizarea UE vs. SUA vs. lume

În întreaga Uniune Europeană (inclusiv Republica Cehă) este permisă utilizarea în industria alimentară, dar numai în cantitatea necesară. Prin lege, acesta nu poate fi utilizat în anumite produse, de exemplu, alimente pentru copii.

În Statele Unite și Australia, această substanță este permisă și considerată în general sigură pentru consum.

X