Gluconatul de potasiu (E577) este un aditiv alimentar pentru care nu trebuie să vă faceți griji! Află de ce

Gluconatul de potasiu, sarea de potasiu a acidului gluconic, este un ingredient multifuncțional care poate fi folosit ca regulator de aciditate și agent de chelare în alimente.

Alături de citrat de potasiu și clorură de potasiu, acest ingredient este folosit în mod obișnuit ca supliment nutrițional de potasiu.

Principalele puncte importante despre E 577 – gluconat de potasiu

Este natural
Este potrivit pentru copii – este folosit în formula pentru sugari
Nu este un alergen
Este vegan și fără gluten

Producția de E577

Procesul de producție începe cu fermentarea glucozei pentru a produce acid gluconic, care este apoi neutralizat cu carbonat de potasiu.

Se formează o pulbere albă până la alb-gălbuie care curge liber sau granule inodore, cu un gust ușor sărat.

Unde se utilizează gluconat de potasiu (E 577)?

Este folosit în principal pentru a îmbogăți alimentele dietetice cu potasiu și servește la prevenirea deficienței de potasiu în organism.

De asemenea, poate fi aplicat ca înlocuitor al sărurilor de sodiu pentru a reduce conținutul de sodiu acolo unde nu este dorit, cum ar fi în formulele pentru sugari.

E577 este sănătos?

Potasiul joacă un rol important în corpul nostru deoarece avem nevoie de el pentru a menține impulsurile nervoase, pentru a stimula mușchii și alte funcții. Gluconatul de potasiu este un supliment de potasiu care este, de asemenea, bun pentru persoanele cu diabet zaharat și hipertensiune arterială.

Reduce riscul de diabet – Un studiu din 2011 a constatat că nivelurile mai scăzute de potasiu pot fi asociate cu un risc mai mare de diabet.

Previne spasmele musculare – prea puțin potasiu și alte minerale precum calciul sau magneziul din dieta noastră pot provoca spasme musculare precum crampe la picioare.

Tensiune arterială scăzută – suplimentele de potasiu pot scădea tensiunea arterială.

Venitul lui maxim zilnic nu este limitat.

Utilizare în UE vs. SUA vs. lume

Aproape că nu are efecte secundare și a fost aprobat pentru siguranță de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), dar nu este aprobat pentru utilizare în Australia.

X