E902 sau ceară candelilla – o alternativă unică pentru lacuri și produse cosmetice

Această ceară are proprietăți unice. Culoarea sa variază de la galben la maro și de la opac la translucid. Starea solidă este dură și fragilă. Are un punct de topire ridicat. Candelilla înseamnă „lumânare mică” și acest nume se referă la istoria când ceara a fost folosită pentru prima dată pentru a face lumânări.

Principalele puncte importante despre polish E902 – ceara candelilla:
· Este potrivit pentru copii
· Nu provoacă reacții alergice
· Este pur medicinal în cosmetică
· Nu există niciun motiv pentru a o evita

Producție E902

Ceara de Candelilla este un produs natural obținut din frunzele tufișului mic de Candelilla (Euphorbia cerifera), care crește în principal în nordul Mexicului și sud-vestul Statelor Unite. Ceara se recoltează din frunzele plantei prin scufundarea întregii plante în apă clocotită cu acid sulfuric.

Când ceara se ridică în cele din urmă la suprafață, apare ca o spumă cremoasă, opaca, maro deschis sau galben. În această formă, este colectat din apă. Ceara este apoi topită din nou și filtrată prin cărbune activ, albită cu peroxid de hidrogen (care este ulterior neutralizat) și filtrată încă o dată.

Produsul final este o ceară tare, galben pal, care se sparge ușor datorită fragilității sale. După prelucrarea ulterioară în blocuri, pelete, fulgi, granule sau pulbere, ceara este gata pentru utilizare ulterioară.

Pentru ce se folosește ceara candelilla?

În industria alimentară, este folosit în gumă de mestecat și produse de cofetărie. Este conceput ca o glazura de suprafata care ofera protectie impotriva uscarii si alterarii alimentelor.

În alte industrii, este folosit în cerneluri, vopsele, creioane, ceară de lustruit, lacuri, dar și în medicamente.

Cu toate acestea, utilizarea sa principală este în cosmetică, unde este folosit, de exemplu, în balsamuri de buze, creme, loțiuni, ceară depilatoare, săpunuri etc. Protejează bine pielea și buzele de intemperii.

Este adesea combinat cu alte ceară, în special ceară de parafină și ceară de carnauba.

Este ingredientul E902 sănătos?

Ceara Candelilla este inofensivă ca glazură în industria alimentară. În cosmetică, este de-a dreptul sănătos și benefic.

Utilizare în UE vs. SUA vs. Lume

FDA (US Food and Drug Administration) consideră că ceara candelilla este sigură pentru utilizare în industria alimentară. Este destinat uzului extern, ca înveliș comestibil, pentru a prelungi durata de valabilitate a merelor. Nu se cunosc efecte secundare potențiale de la consumul acestuia.

EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor) autorizează E902 ca agent de lustruire utilizat în industria alimentară.

E902 poate fi înlocuit cumva?

Ceara Candelilla poate fi înlocuită cu ceară de carnauba sau parafină și invers.

X