E908 sau ceară de tărâțe de orez – un aditiv alimentar versatil, durabil și fără probleme

Ceară galben deschis și foarte tare, cu un punct de topire între 79 și 85 de grade Celsius. Este disponibil sub formă de pelete, margele și pulberi.

Principalele puncte importante despre polish E908 – ceară de tărâțe de orez:
· Ceara de tarate de orez este potrivita pentru copii
· Nu are efecte secundare negative
· În cosmetică, este recomandat tenului uscat datorită efectelor sale hidratante
· Este un produs durabil

Producție E908

Ceara de tarate de orez este o ceara vegetala obtinuta prin presarea cojilor de orez dupa ce acestea au fost separate de boabe. Uleiul este apoi deparafinat, rezultând ulei pur și ceară brută, care sunt ulterior rafinate în ulei de tărâțe de orez și ceară. Principalele componente ale E908 sunt acizii de ceară și esterii alcoolilor superiori și conține, de asemenea, componente precum acizi grași liberi (acid palmitic), squalen și fosfolipide.

E908 este un produs durabil, deoarece folosește materiale care altfel ar fi aruncate. Poate fi folosit chiar și ca înlocuitor al uleiurilor tropicale hidrogenate (ulei de palmier).

La ce se folosește ceara de tărâțe de orez?

Este comestibil și, datorită punctului său de topire relativ ridicat, poate servi adesea ca înlocuitor pentru ceara de carnauba.

În industria alimentară, servește ca un strat de protecție pentru fructe și legume și produse de cofetărie. Împiedică umiditatea să scape și astfel totul rămâne proaspăt mai mult timp. Se mai foloseste, de exemplu, in guma de mestecat.

În alte ramuri ale industriei, este folosit, de exemplu, pentru acoperirea hârtiei, textilelor, lumânărilor, benzi pentru mașini de scris, creioane și lipici.

Pentru că nu este lipicioasă, este folosită în cosmetică, de exemplu, în unturi de corp, balsamuri de buze și rujuri.

Este ingredientul E908 sănătos?

Nu au fost dovedite efecte negative ale cerii de tărâțe de orez.

Utilizare în UE vs. SUA vs. Lume

Ceara de tarate de orez este folosita in toata lumea, fie ca strat protector pe fructe si legume, fie in cosmetica.

X