Cum funcționează agenții de lustruire?

Agenții de lustruire sunt aplicați ca strat de pulbere sau lichid pe produs prin procese mecanice, care pot fi pulverizare, amestecare sau scufundare. După ce stratul este aplicat uniform pe produs, stratul este stabilizat prin uscare, încălzire, răcire sau congelare , ceea ce ajută la prelungirea duratei de viață a produsului.

Aceste substanțe creează o suprafață lucioasă, netedă, care oferă o barieră de protecție rezistentă la umiditate i. Acoperirea ajută la conservarea produselor alimentare prin blocarea umidității interne sau prevenirea degradarii de către umiditatea externă, ceea ce duce la o durată de valabilitate extinsă.

Unde se folosesc agenți de lustruire?

Industria alimentară

Agenții de lustruire sunt utilizați pentru a îmbunătăți aspectul estetic al produselor alimentare prin îmbunătățirea luciului acestora sau schimbarea culorii. De asemenea, pot acționa ca agenți de eliberare pentru a preveni lipirea ambalajelor de produse. Acestea adaugă strălucire diferitelor fructe, limitează uscarea și astfel împiedică micșorarea și pierderea în greutate a acestora. Pentru legume, ele previn pierderea de apă și le îmbunătățesc aspectul. Suprafețele și acoperirile lucioase sunt apoi aplicate pe diverse confecții, unde își mențin forma și îmbunătățesc culoarea și gustul.

Industria cofetăriei

Glazura de cofetărie este adesea folosită pentru a crea o suprafață strălucitoare pentru cofetărie.

Industria farmaceutica

Agenții de lustruire sunt utilizați ca ajutor de acoperire pentru tablete și capsule pentru a le îmbunătăți durata de valabilitate. Încapsularea este, de asemenea, utilizată pentru a proteja medicamentele și pentru a controla eliberarea acestora.

Alte industrii

Cerurile sunt folosite în rujuri, balsamuri de buze, emolienți și alte produse de îngrijire a pielii.

În ce alimente putem găsi substanțe de lustruire?

  • lactate
  • fructe și legume (consultați catalogul nostru detaliat de culturi pentru a afla tot ce este important despre diferitele tipuri de fructe și legume)
  • hrana procesata
  • produse de panificatie si patiserie
  • bomboane
  • ciocolată
  • gumă de mestecat
  • nuci prelucrate

Este sigur să folosiți agenți de lustruire în alimente?

Cantitatea de substanțe de lustruire folosită este stabilită prin reglementări, iar consumul normal nu ar trebui să aibă efecte negative semnificative asupra sănătății noastre.

X