Cum funcționează sărurile emulsionante?

Sărurile de topire permit ionilor de calciu din proteina laptelui să fie schimbate cu ioni de sodiu, rezultând proteine din lapte mai solubile care sunt capabile să emulsioneze grăsimea, să ajusteze pH-ul și să lege apa.

Ele sunt de obicei compuse din cationi monovalenți și anioni multivalenți, care sunt slab alcalini. Cel mai des sunt utilizate sărurile de sodiu ale acidului citric și în special acidul fosforic. Citrații au o capacitate redusă de a schimba ioni de calciu, dar ajută la afectarea aromei și la schimbarea pH-ului. Dimpotrivă, polifosfații au o capacitate mare de schimb ionic și pot prelungi durata de valabilitate a produsului, ceea ce reprezintă un mare beneficiu pentru consumator.

În ce alimente putem găsi săruri de topire?

  • brânzeturi procesate
  • sosuri de cremă și sosuri (încercați rețetele noastre de sosuri de casă , datorită cărora veți transforma o salată de legume într-o bombă absolută!)

Sunt sărurile de topire din alimente sigure pentru noi?

Sărurile de topire sunt folosite în cantități cu adevărat acceptabile și nu sunt periculoase pentru corpul uman, deși chiar numele lor poate cauza îngrijorare pentru unii oameni.

X