Aplicarea broccoli în bucătărie

Te poți bucura de ea tot timpul anului, datorită soiurilor hibride care pot fi cultivate pe tot parcursul anului. Pentru cea mai bună conservare a nutrienților, îl puteți mânca și proaspăt, așa-numitul RAW. Se poate face supă, de exemplu.

Tratat termic, însă, are un gust mai bun. Structura sa devine mai fina si in acelasi timp poate fi mai bine gustata. Dacă doriți să păstrați cât mai multe vitamine în timpul tratamentului termic, cel mai bine este să alegeți gătitul cu abur.

Pe lângă rozetele lor, frunzele și coaja lor sunt și comestibile, care nu sunt doar foarte gustoase, ci și sănătoase.

Rețete uimitoare de tratare cu broccoli

Printre sfaturile pentru tratamentul termic, vă recomandăm rețete de supe de broccoli . Pot fi îmbogățiți cu cartofi sau alte legume. Le poti umple cu crema, le amesteci sau lasa textura.

Mâncărurile coapte vă vor atrage cu siguranță. Este rapid și delicios. Dacă sunteți în căutarea unei noi muze, încercați rețete cu broccoli copt .

Nu în ultimul rând, poate fi folosit și ca garnitură gustoasă și sănătoasă. Consultați sfaturi despre cum să folosiți broccoli în garnituri .

Valori nutriționale și conținut de vitamine și minerale

Broccoli crud valori nutriționale la 100 g
Conținut caloric 36 kcal
valoare energetică 138 kJ
Proteinele 3 g
Carbohidrați 6 g
din care zaharuri 2 g
Grasimi 0,2 g
Fibră 3 g
Apă 90 g

Pe lângă faptul că este bogat în vitaminele A, B1, B2, B9, C și E, conține și minerale. Dintre acestea sunt reprezentate magneziu, calciu, potasiu, fosfor și sulf.

X