Ce zici de un bulion cinstit

Dacă vrei să gătești un bulion foarte bun, nu te zgâriește cu cantitatea de ingrediente sau cu timpul - pe scurt, nu vei găti un bulion decent într-o jumătate de oră. Cel mai bun stoc este din oase , iar dacă doriți să faceți o adevărată delicatesă, puneți oasele la cuptorul încins câteva minute înainte de a le găti. Puteți folosi carne de vită, porc sau oase de pasăre. Oasele de curcan sunt cele mai bune și puteți obține arome interesante folosind oase afumate.

Pune mai întâi oasele (carnea) în apă, abia după ceva timp restul ingredientelor, adică rădăcinoase, usturoi, ceapă și condimente.

De îndată ce apa începe să bule, reduceți flacăra la minim și nu uitați să îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Numai fără ea bulionul va fi frumos limpede.

Bulionul se fierbe câteva ore, dar rezultatul merită. Veți aprecia carnea cinstită sau bulionul de legume ca bază a supei de sărbători sau ca ingredient în multe feluri de mâncare, de la risotto italian la sosuri cehe.

Supă de bulion

Odată ce bulionul este gata, îl puteți folosi imediat, sau îl puteți congela când este rece, vă va veni la îndemână când nu aveți timp să petreceți o jumătate de zi la aragaz.

Bulionul este baza majorității supelor , de la usturoi la cremele de legume. Adăugând găluște, tăiței sau crupe fierte, puteți evoca instantaneu o supă delicioasă de care se va bucura întreaga familie. Încercați, de exemplu, cele mai bune rețete de supe ușoare cu bulion.

Beneficiile pentru sănătate ale bulionului

Într-un bulion bun, tot ce pui în oală este fiert, de la carne la legume la condimente. Prin urmare, este o formă de hrană foarte ușor digerabilă , care este foarte bogată în nutrienți și o puteți consuma chiar și în momente când sunteți bolnav sau nu puteți mușca din alimente obișnuite.

Câteva lingurițe de bulion vor pune pacientul pe picioare, iar dacă suferiți de un dinte smuls, o cană de bulion vă va încălzi sufletul și corpul. Bulionul era gătit pentru proaspetele mamici pentru a-și lua putere după naștere, iar astăzi face același serviciu.

Ce face ca un bulion bun să fie benefic pentru sănătatea noastră:

  • Contine colagen benefic pentru articulatii, par si unghii
  • Conține minerale, în special calciu și magneziu
  • Este usor digerabil – potrivit pentru suplimentarea nutrientilor in dietele postoperatorii
  • Crește permeabilitatea intestinală
  • Susține sistemul imunitar natural
X