Cum se păstrează carnea în borcane de sărbători

Foloseste timpul si mai ales ingredientele mai ieftine pe care le ai acasa si gateste mancare pentru vacanta sau cabana ta. Fie că mergi în camping sub cort sau într-un apartament lângă mare, cu siguranță vei aprecia banii economisiți și faptul că nu trebuie să-ți petreci din nou timpul liber în bucătărie.

Puteți fie să gătiți întreaga masă (de exemplu, carne cu sos și paste) împreună, fie să gătiți carnea și restul mesei pe loc. Interesant este gustul cărnii prăjite conservate , care se pretează și pentru a mânca la rece cu produse de patiserie, sau puteți încerca cârnați sterilizați și alți cârnați, pe care fie îi puteți mânca ca atare, fie continuați să le prăjiți pe foc sau pe grătar.

Puteți folosi borcane disponibile în mod obișnuit pentru conservarea cărnii, de exemplu pentru castraveți. Avantajul este că puteți arunca astfel de borcane pentru conservarea cărnii în cel mai apropiat recipient de sticlă după utilizare și nu luați recipientele goale acasă. Conservarea în borcane cu capac cu șurub este mai ușoară, dar nu uitați să le fierbeți înainte de utilizare.

Cum se păstrează corect carnea - fără toxină botulină

Deși conservarea cărnii nu este complicată, există un risc în comparație cu alte conserve: formarea toxinei botulinice. Asa numitul otrava pentru cârnați se produce atunci când carnea este gătită necorespunzător și, prin urmare, este necesar să acordați o atenție deosebită igienei sporite și să curățați cu atenție atât paharele, cât și ustensilele pe care le folosiți în timp ce lucrați cu carnea.

Dacă doriți să reduceți la minimum riscul de formare a toxinei botulinice la conservarea cărnii, poate carnea în sine. Ingredientele de condiment precum ceapa, usturoiul sau condimentele pot începe să fermenteze în borcan și să-ți strice munca.

Dacă știți că veți consuma mâncarea la scurt timp după gătire, sterilizați alimentele finite timp de aproximativ 1 oră într-o oală sau cuptor. Puteți încerca și conservarea cărnii la cuptorul cu microunde – este utilă mai ales atunci când sterilizați întreaga masă împreună cu sosul.

Dacă doriți ca conserva de carne să reziste câteva zile sau chiar săptămâni, trebuie să păstrați carnea de două ori - sterilizați borcanul cu carnea timp de 60 de minute, apoi lăsați-l să stea 24 de ore și păstrați-l încă 60 de minute. Această metodă asigură durabilitatea maximă a vasului.

Ce fel de carne este potrivită pentru conservare?

Poti atat carne cruda cat si fiarta, copta sau afumata. Poate fie carnea în sine, pe care o veți folosi ulterior pentru a pregăti o masă, fie întreaga masă - conservele dintr-un borcan sunt întotdeauna utile acasă atunci când nu aveți timp să stați lângă aragaz.

Puteți folosi conserva de carne crudă mai ales dacă aveți brusc multă carne, de exemplu dintr-un abator, și trebuie să o depozitați rapid. Carnea cruda sterilizata este potrivita pentru utilizare ulterioara, o puteti scoate din borcanul deja gatit.

Dacă ești iubitor de carne afumată, nici nu trebuie să-ți faci griji pentru conservarea cărnii afumate . Atenție la bucățile prea grase care ar putea mirosi după deschiderea borcanului, alegeți în schimb părți slabe. Același lucru este valabil și pentru conservarea cărnii la grătar , cu cât este mai slabă, cu atât va fi mai gustoasă când va fi scoasă din borcan.

X