Carnea de miel este pregătită în mod tradițional de Paște, dar nu există niciun motiv să așteptați întregul an înainte de a o mânca. Încearcă rețete delicioase care te vor face să te îndrăgostești de miel.

Cum se prepară mielul

Mielul este o carne foarte tânără, bogată în nutrienți. Datorită conținutului ridicat de minerale și proteine, este recomandat de experți pentru un consum mai frecvent decât, de exemplu, carnea de porc. Dar din moment ce este carne de la animale tinere, este mai scumpă și nu o poți obține întotdeauna peste tot. Așa că, dacă ați investit deja timpul și banii în carne de miel, jucați-vă cu prepararea acestuia și pregătiți una dintre delicatese.

Dacă ești un fan al grătarelor de vară , atunci nu ar trebui să uiți de miel. Cotletele de miel la grătar, de exemplu, sunt excelente , care în combinație cu o salată proaspătă și cartofi prăjiți crocanți vor încânta cu siguranță fiecare comen. Datorită utilizării cărnii de înaltă calitate, adepții unui stil de viață sănătos se vor distra și ei .

Miel în Cehia și în lume

În timp ce în țara noastră consumul de carne de miel este adesea limitat la sărbătorile de Paște, mielul este unul dintre tipurile de carne frecvent utilizate în alte părți ale lumii. Cea mai apropiată de noi este probabil bucătăria grecească , care folosește mielul într-o gamă largă de preparate tradiționale.

Încercați delicatesele grecești populare cu miel , așa cum le cunoașteți din vacanța de vară. Printre cele mai cunoscute se numără tradiționala musaca , pe care o puteți pregăti cu ușurință acasă.

Dacă preferați clasicele cehe, puteți pregăti și un șnitel excelent sau o frigărui de miel.

X