Cum se prepară carnea de rață

Cel mai popular preparat este cu siguranță rata friptă . Rațele, ca și gâștele, tind să aibă un strat gros de grăsime sub piele, care este cel mai bine slăbit prin prăjire lungă și lentă. Se creează astfel o friptură care, turnată peste carne, împiedică uscarea prea mare a cărnii și arderea.

Dacă nu doriți toată rata friptă, puteți prăji doar o parte din ea - de obicei pulpele de rață, care sunt mai suculente decât pieptul. Pieptul de rata este excelent pentru gratar . Se prepară la fel ca și pieptul de pui, dar sunt mai interesanți ca gust. Carnea de pasăre la grătar este, în general, ușor de preparat și veți mulțumi aproape orice comen cu ea.

Puteți folosi și carne de rață pentru supă, printre cele mai cunoscute este și bulionul de rață, așa-numitul kaldoun cu găluște de carne de rață.

Dulciuri sănătoase de rață

Majoritatea dintre noi probabil ne imaginăm populara rață friptă cu găluște și varză atunci când ne gândim la rață. Această delicatesă tradițională cehă este una dintre cele mai comune rețete de carne de rață, dar cu siguranță nu este un fel de mâncare sănătos. Cu toate acestea, nu trebuie să mănânci rață înecată în propria grăsime.

În ultimii ani, carnea mărunțită de rață a devenit literalmente un succes . Pentru aceasta delicatesa ai nevoie de piept de rata cu piele, dar daca numarati fiecare calorie, il puteti folosi fara piele. Pieptul de rață este partea cea mai dietetică a raței, așa că vă puteți răsfăța cu el fără teamă. Spre deosebire de pieptul de pui, aceștia conțin o serie de vitamine și minerale, iar carnea mărunțită menționată mai sus pe o bucată de pâine proaspătă însoțită de o salată ușoară este o adevărată delicatesă.

De asemenea, puteți amesteca pieptul de rață direct în salata de legume. Pregătește-ți dressingul preferat , iar salata de piept de rață va servi ca un prânz ușor excelent.

De asemenea, merită încercată și supa de carne de rață. Puteți folosi atât oase, cât și carne și organe. S-ar putea să fii surprins cât de gustoasă și sănătoasă poate fi o astfel de supă făcută din măruntaie de rață .

X