Folosiți fructe de sezon

Momentul pentru chifle și prăjituri este în mod clar vara, când sezonul fructelor suculente este la apogeu. Nimic nu are un gust la fel de bun ca combinația de aluat dulce și fructe ușor dulci-acrișoare. Chiflele cu afine , chiflele răcoritoare cu vișine sau , probabil ,plăcinta cu prune de grădină sunt printre cele mai populare .

Toamna, profitați de recolta de dovleac și coaceți chifle și produse de patiserie fantastice cu dovleac . În combinație cu mirodeniile de turtă dulce, gustul lor vă va surprinde plăcut.

Cu toate acestea, nu trebuie să coaceți fără fructe nici iarna - puteți îngheța fructele de vară fără probleme și puteți pune fructe congelate deasupra aluatului, rezultatul va fi excelent. Pentru fructele congelate, vă recomandăm să folosiți un pesmet pentru a absorbi excesul de lichid din fructe. Dacă vă place o bază suculentă, puneți un strat suplimentar între aluat și fructe și coaceți o chiflă cu budincă sau brânză de vaci.

Coaceți tot anul

În timp ce vara deserturile ușoare răcoritoare sunt tentante, iarna puteți încerca și aluaturi mai dense. Nu numai perioada de Crăciun încurajează utilizarea condimentelor orientale precum scorțișoara, anasonul stelat sau ghimbirul. Este, de asemenea, momentul potrivit pentru a prepara produse de patiserie cremoase cu unt, care suferă de o perioadă scurtă de valabilitate în lunile de vară. Coacețio rulada dulce sau o chiflă cu banane pentru duminică , pentru că sezonul bananelor este la apogeu iarna!

În timp ce iarna este dominată de coacerea fursecurilor de Crăciun, primăvara este mai mult asociată cu pregătirile pentru Paște și sărbătorile de sfârșit de iarnă. Profitați de această ocazie pentru a coace dulciuri pentru colindătorii și invitații care vin să vă viziteze în perioada sărbătorilor. De pe masa festivă nu trebuie să lipsească tradiționalul miel de Paști , budinca dospită și mai multe tipuri de dulciuri de Paște .

Redescoperă alimentele dulci

În timp ce în trecut era obișnuit să se servească mâncăruri dulci ca fel principal cel puțin o dată pe săptămână, tendințele din ziua de azi privesc adesea de sus mâncărurile fără carne. Cu toate acestea, consumul zilnic de carne nu este nici sănătos, nici economic și cu siguranță nici ecologic. Nu vă fie teamă să includeți în meniu preparatele dulci ale bunicilor noastre, în combinație cu supa de leguminoase sau un bulion cinstit, poate fi un preparat nutrițional echilibrat.

Încercați rețeta tradițională de chifle ducat cu shodó sau coaceți chifle clasice cu brânză de vaci .

X