O crema buna face un desert bun

Probabil că ați experimentat deja dezamăgirea când gustați un tort frumos la o recepție de nuntă, dar este umplut cu o cremă densă de unt, fără miros sau gust. Prin urmare, nu uitați că crema determină gustul întregului aluat și aluatul este doar purtător al acestuia.

Majoritatea oamenilor preferă cremele mai dulci, în care gustul de grăsime dispare dacă este posibil. Crema clasică de prăjitură tinde să fie prea groasă și grasă pentru unii. Puteți obține o aromă distinctă, dar delicată, folosind, de exemplu, budincă gătită cu aromă, sau amestecând componenta de aromă direct în crema finită. Așa puteți pregăti cu ușurință, de exemplu, cafea, cacao, nucă de cocos sau budincă de vanilie pentru o prăjitură.

Una dintre cele mai populare este crema de ciocolată, care se potrivește bine cu un tort cu cacao, alune sau crustă simplă.

Nu uitați să folosiți întotdeauna puțin alcool, de exemplu rom, pentru a prelungi durata de valabilitate a cremei. Veți aprecia acest lucru în mod special atunci când pregătiți fursecuri de Crăciun, care uneori durează câteva luni.

Uită-te la prezentarea generală cu rețete pentru creme și toppinguri .

Alegeți umplutura potrivită de bomboane

Tipurile individuale de prăjituri de Crăciun, de Paște și de nuntă se potrivesc bine cu diferite tipuri de umplutură. Deși este greu de imaginat inimile lui Linnaeus lipite cu altceva decât cu o marmeladă roșie ușor dulce și acrișoară, alegerea nu este atât de clară când vine vorba de cuiburi de viespi sau turtă dulce lipită.

În principiu, regulile coacerii de Crăciun depind de tine, iar dacă familiei tale adoră crema de cafea, nu ezitați să umpleți cu ea toate dulciurile posibile. Nu uita, însă, că unele tipuri de aluat au un gust distinct de la sine, iar prea multă cremă aromată le-ar dăuna mai degrabă. Prin urmare, aveți grijă când umpleți turtă dulce moale, aluat de ghimbir sau chiar aluat de cocos, care pot tolera tipuri mai delicate de cremă.

Cremă sau glazură?

Când decorați produse de patiserie coapte, puteți folosi o selecție largă de toppinguri de casă, care vor determina gustul final și mai ales aspectul desertului finit. De exemplu, o brioșă fără glazură ar fi doar o brioșă simplă, iar o turtă dulce, acoperită cu glazura de lămâie preferată, va primi exact răsucirea potrivită.

Nu vă fie teamă să încercați smântână pentru o prăjitură cu mascarpone sau toppinguri pufoase cu cremă de brânză, care au fost foarte populare în ultimii ani și adaugă moliciune chiar și unui aluat mai uscat.

X