Care este diferența dintre fasole și fasole?

Toate tipurile de fasole și fasole aparțin unui grup de plante. Diferența constă, așadar, exclusiv în utilizarea lor: mâncăm fasole întreagă și cu păstăi , în timp ce fasolea trebuie decojită de pe păstăi înainte de consum . Fasolea uscată decojită este disponibilă în mai multe variante cu diferite culori, forme și dimensiuni.

Cum se prepară fasole și fasole

Ca și alte tipuri de leguminoase, fasolea decojită trebuie înmuiată în apă câteva ore (ideal peste noapte) înainte de a fi gătită pentru a le înmuia și a scăpa de substanțele nocive. În schimb, păstăile de fasole verde pot fi preparate imediat.

Dacă doriți să economisiți timp , folosiți fasole într-o cutie, care nu mai trebuie să fie înmuiată sau gătită mult timp. Dacă alegeți fasole în sos de roșii, puteți pregăti rapid, de exemplu, populara fasole mexicană cu porumb și un praf de chili, sau tortilla umplute .

Fasolea poate fi folosită pentru a face feluri principale gustoase, printre cele mai populare sunt rețetele simple de fasole dintr-o oală care te vor umple și te vor încălzi iarna. Încercați fasolea delicioasă din Bretania sau tocanita de fasole fără carne. Supa de fasole este, de asemenea, populară , care poate fi folosită și ca fel de mâncare principală sănătoasă.

Fasolea este excelentă și pentru coacere. Fasolea la cuptor este ușoară și puteți folosi atât fasole albă, cât și fasole închisă la culoare.

Datorită timpului rapid de gătire, fasolea verde este perfectă pentru mesele rapide , precum cele asiatice. Doar adăugați-le la amestecul de carne la sfârșitul gătitului și au un gust grozav cu o lingură de orez sau tăiței asiatici.

Datorită conținutului ridicat de proteine, fasolea face parte din multe rețete sănătoase și de fitness. Sportivilor, precum și vegetarienilor și veganilor, le place să-i includă în dieta lor. Inspiră-te și pregătește una dintre rețetele gustoase cu fasole fără carne, cu siguranță nu vei rata gustul ei.

De ce să mănânci fasole

Fasolea completează un grup mare de leguminoase și este deosebit de populară pentru proporția mare de proteine sănătoase. Acestea contin o serie de vitamine si minerale, precum vitamina B2, E, beta caroten, riboflavina, acid folic sau magneziu si calciu. Sunt benefice pentru sănătatea noastră în multe feluri:

  • ele ajută la anemie
  • ele întăresc circulația sângelui
  • deshidratează organismul
  • are un efect benefic asupra bolilor de rinichi și ficat
  • ele întăresc inima
  • ele ajută la reducerea hipertensiunii arteriale
  • datorita continutului lor de mangan, au un efect pozitiv asupra cresterii parului
X