Ce fructe sunt potrivite pentru conservare?

Daca urmam procedurile si retetele potrivite, putem conserva practic orice fruct de sezon. Unele specii sunt mai potrivite pentru aceasta decât altele.

Coacăzele roșii sunt excelente ca bază pentru marmelade și gemuri , care se gelifică frumos datorită conținutului ridicat de pectină. Conserva de caise este, de asemenea, populară - dulceața de caise și compotul sunt printre cele mai populare. De asemenea, puteți folosi zmeură, căpșuni, agrișe sau vișine pentru gemuri și jeleuri, care vor da marmeladei de vișine un gust plăcut acrișor.

Nici conservarea piersicilor nu este dificilă , trebuie doar să urmați rețeta pentru ca dulceața de piersici rezultată să aibă o culoare și un gust plăcut. Nu știi cum să păstrezi corect piersicile? Baza este fructele sănătoase și coapte, mâncărurile curate și, mai presus de toate, adăugarea de acid citric, care păstrează culoarea frumoasă a gemului rezultat.

Dacă vă place să încercați lucruri noi, încercați dulcețurile netradiționale făcute din dovleci sau nuci conservate . Excelente sunt și siropurile de casă, pe care le veți aprecia atunci când faceți limonade răcoritoare. Încercați siropul de soc de casă sau poate sirop de cireșe și căpșuni.

Conserve de fructe: cum se face

Profita de recolta bogata din lunile de vara si pregateste o rezerva de fructe dulci si pentru iarna. Vi se pare inutil să păstrăm când fructele proaspete sunt disponibile în supermarketuri pe tot parcursul anului? S-ar putea să vă surprindă că este mai natural ca organismul nostru să consume fructe conservate cu adaos de zahăr în timpul lunilor de iarnă decât fructele și legumele proaspete cultivate artificial în sere. Iarna, puteți folosi în special fructele din propria grădină pentru a pregăti prăjituri delicioase, produse de patiserie, găluște sau clătite .

Nu este nimic complicat în conservarea hotpot-urilor, piersicilor, prunelor sau a altor fructe preferate. Cel mai simplu mod de a face marmeladă este să fierbi fructele în proporție potrivită cu zahăr și să-l turnăm în pahare curate. Dulceata de casa nu trebuie sterilizata separat, doar asezati borcanele pe capac.

Baza succesului este întotdeauna curățenia mediului și a instrumentelor și utilizarea fructelor sănătoase și coapte . Cu cât fructele folosiți sunt mai coapte, cu atât mai puțini agenți de gelifiere va trebui să adăugați. Adăugați acid citric în conserve în timpul gătirii pentru a le da o culoare frumoasă.

Nu trebuie doar să păstrați într-o oală, puteți încerca și să păstrați la cuptor, mai ales dulcețurile coapte au un gust grozav.

Nu uitați să etichetați cu atenție borcanele cu numele și data producției.

X