Cum se prepară fructele de mare

Puteți folosi fructe de mare atât în bucătăria caldă, cât și în cea rece. Ingredientele proaspete au întotdeauna cel mai bun gust, dar nu trebuie să vă faceți griji nici pentru cele congelate, cu care uneori este mai bine să lucrați.

Puteți prepara fructe de mare în mai multe moduri. Sunt excelente prajite, fierte, coapte sau prajite, dar si reci.

Încercați, de exemplu, popularul creveți crocanți în stil chinezesc , risotto cremos italian de crab în vin sau o simplă supă de bastoane de crab . Nici măcar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la prepararea ingredientelor netradiționale – chiar și dumneavoastră puteți face midii tradiționale în vin și usturoi cu puțină răbdare.

Ți-e frică să prepari fructe de mare? Începeți de la mic și pregătiți-vă bețișoarele de crab preferate din carne de pește măcinată fin. Racorul unt cu brânză sau pizza crocantă cu bețișoare de crab vă va pune la punct!

Beneficiile pentru sănătate ale fructelor de mare

Fructele de mare sunt o sursă bogată de minerale și acizi grași, așa că împreună cu peștele ar trebui să facă parte obișnuită dintr-o dietă echilibrată. Potrivit nutriționiștilor, ar trebui să le consumăm de cel puțin două ori pe săptămână.

Și de unde ne pot beneficia fructele de mare?

  • ele întăresc imunitatea
  • servește ca prevenire a atacului de cord, a accidentului vascular cerebral și a artritei
  • ele ajută la reducerea nivelului de colesterol dăunător
  • reduc hipertensiunea arterială
  • datorită conținutului ridicat de iod, fosfor, seleniu și magneziu, ajută la activitatea creierului
  • sunt potrivite pentru diete de reducere datorită conținutului scăzut de grăsimi
X