Ai chef de o bucată de carne de pasăre suculentă și, în același timp, ai nevoie să distrezi întreaga familie? Mizați pe un prânz tradițional cu gâscă ca fel principal!

Cum se prepară carnea de gâscă

Carnea de gâscă este mai grea decât puiul, dar are un gust și mai bun. Ca și în cazul altor tipuri de carne, gâsca poate fi procesată întreagă - ciorba de gâscă cinstită cu găluște, aperitive și mărunțiș precum pateul de gâscă sau delicatesele din ficat de gâscă sunt excelente. Nu trebuie să uităm untura de gâscă, care are un gust mai pronunțat decât untura de porc obișnuită. Și în sfârșit, carnea de gâscă, cel mai adesea prăjită, este decorul multor mese de sărbătoare.

Carnea de gâscă este cea mai potrivită pentru coacere . Datorită conținutului mai mare de grăsime, nu arde, iar untura care se desprinde treptat de gâscă este perfectă pentru ungerea fripturii în timpul preparării.

De asemenea, puteți pregăti părțile individuale ale gâștei separat - pulpele sau piepții de gâscă sunt de asemenea excelente preparate într-o tigaie cu legume.

Sărbători tradiționale de gâscă în bucătăria cehă și moravă

Gâsca prăjită este unul dintre mâncărurile tradiționale de sărbători cehe. Gâsca Sf. Martin se coace cel mai adesea pe 11 noiembrie, dar Gâsca Sf. Ștefan coaptă în a 2-a zi de Crăciun, adică 26 decembrie, nu face excepție.Datorită dimensiunilor, gâsca este o bucată de carne ideală dacă pregătiți mâncare . pentru o companie mare . În cazul gâscii fripte, fiecare are propria alegere - puteți alege de la piept de gâscă mai slab la piele crocantă și grasă.

O cantitate mare de untură este eliberată din gâscă în timpul prăjirii, așa că găluștele , care absorb bine excesul de grăsime, sunt garnitura ideală. Ei bine, pentru digestie, cea mai bună alegere este berea, care merge mână în mână cu gustul delicateselor de gâscă.

X