Desert de casă=locul dulce ideal după prânz

Daca organizezi un pranz festiv, o petrecere aniversara sau doar vrei sa faci un pranz obisnuit de weekend cu familia mai placut, locul dulce sub forma unui patiserie nu trebuie ratat. Mizați pe deserturi simple și prăjituri de casă care sunt populare în orice moment.

Dacă nu ai timp, alege căni de brioșe rapide cu fructe din grădină sau din congelator, care durează doar câteva minute să se pregătească și sunt gata de coacere la cuptor. De exemplu, sunt populare prăjiturile rapide cu rubarbă , o simplă turtă dulce pe o foaie de copt sau un desert ușor cu mandarine din compot .

Produse de patiserie festive pe tot parcursul anului

Unele ocazii încurajează direct prepararea de deserturi și prăjituri mai complexe. Când pregătește o recepție de nuntă, fiecare mireasă se asigură că prăjiturile ei sunt perfecte, iar prăjiturile de nuntă sunt cele mai bune. De asemenea, ne place să coacem fursecuri festive sau chifle luxoase de Crăciun sau de Paște. Nu trebuie să rămâneți la rețete clasice, nu vă fie teamă să ajungeți la rețete netradiționale. De exemplu, merită încercate deserturile delicioase din sfeclă roșie sau deserturile excelente de casă într-o versiune fără gluten sau vegană .

Pariați pe sezonalitate

Gogoșile simple și rapide se pot coace practic pe tot parcursul anului. Puteți alege fie ingrediente și umpluturi universale, cum ar fi brânză de vaci, iaurt sau ciocolată, fie urmăriți sezonul și fructele disponibile. Utilizarea ingredientelor de sezon este naturală pentru organismul nostru și, în plus, veți preveni risipa inutilă de alimente locale.

Primăvara, mizați pe curățarea corpului după o iarnă lungă și coaceți produse de patiserie ușoare fără făină de grâu , produse de patiserie moi cu brânză de vaci sau prăjituri proaspete cu iaurt .

Vara, există o abundență de tot felul de fructe, așa că pariază pe clasicele cehe și folosește cireșele, căpșunile, piersicii sau poate dovleceii disponibile. S-ar putea să fii surprins de cât de delicioase sunt chiflele cu dovlecei . Dacă nu aveți chef să porniți cuptorul într-o zi fierbinte, faceți-vă propria înghețată răcoritoare cu fructe .

Toamna este marcată de recolta de mere, pere și dovleci, așa că nu ezitați și încercați delicioase produse de patiserie cu dovleac . Cu siguranță nu trebuie să vă prezentăm tradiționalul ștrudel cu mere, mirosul de scorțișoară și stafide înmuiate în rom este perfect pentru zilele crocante de toamnă. Ce zici să încerci alte variante ale popularului ștrudel ?

Iarna, putem folosi ingrediente durabile pe care le-am recoltat și conservat vara sau fructe tropicale care sunt în sezonul de vârf chiar acum. Dintre cele cehe, putem numi, de exemplu, deserturile din semințe de mac , iar dacă preferați arome exotice, coaceți o chiflă cu cocos sau un sandviș episcopal plin cu fructe uscate și nuci.

X