Ce poate fi conservat?

Putem culege sau conserva practic orice legumă, dar trebuie aleasă metoda de conservare potrivită. Legumele sterilizate vor rezista apoi toată iarna .

Legumele cu un continut mare de apa, precum castravetii, dovleceii sau dovleceii, absorb usor gustul muraturii si se desfac usor, astfel incat nu pot rezista la gatirea indelungata.

Pe de altă parte, legumele rădăcinoase mai dure sunt cel mai bine sterilizate sub formă de salate mixte și chalamade.

Fructele foarte moi, cum ar fi roșiile și ardeii, sunt atunci ideale pentru pregătirea bazei pentru lecho. Iarna, doar aruncați legumele fierte din borcan, le asezonați și un prânz rapid este pe masă.

Nu trebuie să uităm de conservarea ciupercilor . Ciupercile populare cu oțet vă vor aminti de plimbările de vară în pădure iarna, iar sterilizarea lor nu este dificilă.

Conserve în lac fierbinte

Trebuie să fii familiarizat cu castraveții murați înecați în murături acru. Dar puteți prepara cu ușurință alte delicatese murate în același mod: fasolea verde, coarnele de capră sau bucățile de dovlecel pot fi conservate cu lac acid . Amestecați lacul vegetal după gust, unora le place mai acru, cu usturoi sau poate ardei iute. Îți place cald? Încercați ardei iute murați sau adăugați niște chilli la dressingul chalamade.

Încercați, de asemenea, să conservați legume rădăcinoase și alte „specii dure”. Puteți conserva morcovii și pătrunjelul fie separat, fie să le adăugați, de exemplu, la castraveți.

Dacă vă plac salatele de legume, pregătiți o salată într-un borcan pentru iarnă . Chalamada de casă este perfectă ca garnitură pentru o cină rece în lunile de iarnă, când legumele proaspete de la supermarket sunt prea reci pentru organismul nostru.

Legume fermentate

Deși nu este conservat din punct de vedere tehnic, fermentarea legumelor este o metodă populară și foarte sănătoasă de conservare. În regiunea noastră, cea mai cunoscută este varza fermentată (acrișată) , care poate fi consumată fie singură, fie ca bază pentru alte preparate populare. Castraveții fermentați sunt, de asemenea, populari, dar și alte tipuri de legume pot fi procesate în acest fel.

Pregătește legume fermentate de casă din varză chinezească, morcovi, castraveți, dovlecei sau chiar ridichi, depinde doar de gustul tău. De asemenea, puteți adăuga ardei iute sau ghimbir.

Legumele murate fără conservare pot fi consumate în doar câteva zile și vor oferi literalmente corpului tău un cocktail de vitamine.

X