Marmelade populare ca ale bunicii

Profită de recolta de fructe de vară și începe conservarea. Fructele supracoapte sunt excelente și pentru gemuri, așa că folosești tot ce ți-a dat grădina. Atenție însă la piesele care încep să mucegăească sau să putrezească, acestea ar putea provoca ulterior distrugerea întregului pahar. În acest caz, chiar nu merită să fie salvat și este mai bine să aruncați toate bucățile rele de fructe în deșeurile organice.

Printre cele mai populare rețete se numără marmelada de caise , gustul său acru caracteristic și culoarea portocalie strălucitoare sunt inconfundabile. Știați că puteți face și dulceață de caise puțin diferit? Nu vă fie teamă să experimentați cu ingrediente, marmeladă de caise cu rom sau un vârf de scorțișoară merită încercată.

Fructele mai acide , precum murele, coacăzele sau vișinele, sunt perfecte pentru gemuri . Marmelada de mure este delicioasă pe clătite și dacă o doriți cu adevărat catifelată, trebuie să strecurați semințele. Dulceata de zmeura sau coacaze este perfecta pentru umplerea fursecurilor de Craciun, iar datorita continutului sau mare de pectina, se geleaza frumos de la sine.

Dacă ești un iubitor de căpșuni, marmelada de căpșuni nu este cu siguranță nimic nou pentru tine. O poti savura pe bijuterie, in iaurt sau pe o bucata de paine proaspata cu unt, depinde doar de gustul tau.

Dulceuri și marmelade netradiționale pentru gurmanzi

Dacă vă place să încercați noi arome, începeți să faceți marmeladă specială. Vei fi surprins de ceea ce poate fi folosit pentru a face dulceata delicioasa. Mermelada dulce de dovleac merită cu siguranță încercată, la fel și dulceața de portocale sau chiar de roșii. Nu vă fie teamă să experimentați, rezultatul merită!

X