Rețete populare cu mazăre

Dacă până acum ai cunoscut doar piureul de mazăre, s-ar putea să fii surprins de câte rețete delicioase poți evoca din mazărea obișnuită.

Mazărea își are locul de neînlocuit în bucătăria vegetariană și vegană , unde înlocuiește carnea datorită conținutului ridicat de proteine. Rețetele fără carne cu mazăre nu trebuie să fie deloc plictisitoare. Încercați chiftelele cu mazăre, de exemplu. Le puteți face fie din mazăre fiartă, mazăre verde proaspătă sau făină de mazăre. Asa numitul mazărea, adică făina de mazăre, este, de asemenea, excelentă ca alternativă sănătoasă la roux atunci când se îngroașă supe și sosuri. O utilizare asemanatoare au si fulgii de mazare, pe care ii poti folosi fie la prepararea aluatului pentru clatite cu mazare, fie ii poti amesteca in salate sau supe.

Care este diferența dintre mazăre și mazăre?

Jocurile pot fi găsite în bucătărie în două forme diferite. Este singura leguminoasă care poate fi consumată crudă, dar în acest caz mazărea este considerată o legumă. La fel de? Diferența este în compoziție.

Mazarea verde cruda are un gust dulce si contine o multime de vitamine. Imediat ce se usucă, se formează o mazăre galbenă tare, care este semnificativ mai săracă în vitamine, dar mai bogată în minerale. Prin urmare, este sănătos să le consumăm pe amândouă – fiecare dintre ele ne oferă diferite substanțe benefice. Pregătirea mâncărurilor din mazăre și mazăre este, de asemenea, diferită.

Cum se prepară mazărea

Mazarea uscata este tare si necesita mai mult timp pentru preparare. Ca și alte leguminoase, este o idee bună să-l înmuiați în apă timp de câteva ore înainte de gătit.

Deoarece mazărea este decojită în prealabil, încep să se destrame după gătire. Prin urmare, este potrivit pentru mâncăruri mixte și moale, cum ar fi popularul terci de mazăre sau diverse tartine . Merită încercată și mazărea murată, pregătită în stilul popularului curry de linte sau leguminoase indian.

De asemenea, puteți mânca mazăre fiartă și rece - doar amestecați-le într-o salată sau faceți o pastă sănătoasă din ele .

Cum se prepară mazărea

În sezon, cel mai bine este să lucrați cu mazăre proaspătă, iar în afara sezonului, mazărea congelată este un înlocuitor excelent. Poti cumpara si mazare sterilizata la conserva, dar sunt intr-un murat usor sarat si au propriul gust specific. Se completează perfect cu salata tradițională de cartofi , dar este mai bine să gătiți supa congelată.

Printre cele mai populare rețete de mazăre se numără supa cremoasă de mazăre , care se prepară foarte rapid. De asemenea, puteți adăuga mazăre în supele clasice de legume, unde completează perfect alte legume populare.

Beneficiile pentru sănătate ale mazărei

După cum sa spus deja, mazărea verde și mazărea galbenă uscată au o compoziție ușor diferită și, ca urmare, efecte diferite asupra sănătății noastre.

  • Mazărea verde conține vitaminele C, K și B1
  • Este o sursă de acid folic, deosebit de importantă în timpul sarcinii
  • Conține caroteni importanți pentru vederea noastră
  • Susține imunitatea naturală
  • Îmbunătățește calitatea părului și a pielii
  • Mazarea galbena contine fier, magneziu, potasiu si mangan
  • Datorita continutului ridicat de proteine, sunt mai satioase
  • Are efect regenerativ
  • Potrivit pentru diete de reducere
X