Fulgi de ovaz=baza unui mic dejun sanatos

Făina de ovăz conține în principal zaharuri care se dizolvă lentă, ceea ce înseamnă că energia este eliberată lent. Acest lucru le face un aliment ideal pentru micul dejun. Cel mai simplu mod este să amesteci fulgi de ovăz cu iaurt sau lapte, dar există mult mai multe opțiuni și arome!

O rețetă dietetică clasică pentru o dimineață bună este fulgii de ovăz , pe care le puteți pregăti cu ușurință acasă. Dacă vă grăbiți, puteți alege dintre semifabricate instant, dar acestea sunt adesea puternic îndulcite cu zahăr alb, care nu este atât de sănătos. De aceea, cel mai bine este să pregătiți terci proaspăt din ingrediente de casă în fiecare dimineață și să îl îndulciți cu miere sau cu sirop de curmale, de exemplu.

Făina de ovăz este, de asemenea, folosită la fabricarea produselor de panificație din făină integrală, de la chifle la pâine. Dacă vă place să coaceți, puteți pregăti cu ușurință prăjituri de casă din fulgi de ovăz sau poate o prăjitură mai sănătoasă cu fructe și pesmet.

Muesli sau granola?

Dacă preferați un mic dejun rapid, alegeți muesli cu cereale sau granola. Nu știi diferența dintre ele? Muesli clasic a fost preparat în mod tradițional în regiunile alpine și era un amestec de fulgi de ovăz (și alte cereale) cu stafide, nuci și fructe uscate disponibile. În țara noastră, acest fel de mâncare este denumit muesli vrac.

Pe de altă parte, faci granola coacend întregul amestec în cuptor, de obicei cu miere și puțină grăsime, de exemplu ulei de cocos. La noi, granola se numește uneori muesli la cuptor, dar cel mai bun este întotdeauna granola de casă , pe care o poți amesteca exact după ce îți place.

Fulgi de ovăz în felul principal

Făina de ovăz este, de asemenea, folosită în mod obișnuit ca parte a meselor calde. Clatitele din fulgi de ovaz si alte clatite sunt cu siguranta printre cele mai comune alimente facute din fulgi . Pentru prânz, puteți pregăti și fulgii de ovăz deja amintiți, sau folosiți fulgii pentru a îngroșa masa pentru chiftele, fie carne sau legume.

Supa de legume cu fulgi în loc de paste este de asemenea excelentă, iar uneori găsim fulgi și în supa de roșii.

Beneficiile pentru sănătate ale fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz sunt unul dintre superalimentele, iar consumul său regulat aduce beneficii sănătății noastre. Și unde ne poate ajuta fulgii de ovăz?

  • ele ajută la scăderea tensiunii arteriale
  • are un efect benefic asupra sistemului nervos
  • afectează activitatea crescută a glandei tiroide
  • reduc nivelul de colesterol din sânge
  • potrivit pentru sportivi și slăbire datorită conținutului ridicat de proteine
X