Mielul, oul și zara ca simboluri comestibile ale Paștelui

Miel

Cu siguranță, la începutul acestei sărbători, în multe bucătării se va auzi mirosul de miel de casă. Acest simbol aparține cu siguranță Paștelui. Coaceți mielul fraged cu noi, la fel ca a bunicii .

Ou

Aceasta simbolizează viață nouă, înviere sau fertilitate. Ouăle au o istorie profundă și sunt și astăzi asociate cu această sărbătoare. Decorarea ouălor în multe tehnici este foarte populară. Dacă doriți să pregătiți ceva original cu această temă, coaceți prăjituri pentru masa de Paște .

Lubrifiant

Aluatul de drojdie tartinat, care consta din aceleasi ingrediente ca si prajitura de Craciun, este o alta delicatesa populara. Puteți cumpăra sardine gata făcute din magazin, dar dacă aveți dorință și timp, coaceți-vă propriile sardine delicioase și fragede anul acesta .

Un răsfăț pentru colindătorii tineri și bătrâni

Puteți pregăti gustări sărate și dulci. Chifurile și tartinele vor fi apreciate de toată lumea. Încercați, de exemplu, sandvișuri cu ou în moduri diferite . Dacă avem mai puțin timp, încercați rețetele noastre pentru prepararea rapidă a gustărilor .

Pentru micii colindători, în loc de dulciuri, puteți pregăti cadouri comestibile într-o formă mai sănătoasă. Oferiți-le, de exemplu, marmeladă de casă din diverse tipuri de fructe sau un amestec pentru prepararea biscuiților într-un pahar.

Cei mici și cei mari de dulce vor fi încântați de minunatul tort de Paște sau de cele mai bune deserturi în 5 forme .

Pranz festiv: ce sa mananci?

Nu știi ce să gătești în această zi festivă? Te poți inspira din diverse rețete. Vă recomandăm să gustați carnea de pui în 5 moduri, de care vă veți bucura . Sau nu știi ce supă să alegi? Avem și supe de primăvară potrivite pentru masa festivă .

X