Cum se procesează căpșunile

Căpșunile sunt printre cele mai populare fructe și de multe ori nu știm ce să facem cu ele în sezonul lor principal. Din fericire, au o utilizare aproape universală. Așadar, dacă ai fost auto-cules și acum nu știi cum să procesezi căpșunile, încearcă rețetele noastre grozave!

Păstrați căpșunile proaspete nespălate în frigider și verificați zilnic pentru mucegai sau putregai cauzate de zdrobire. Mănâncă cele mai frumoase fructe crude sau amestecă-le într-un smoothie de fructe delicios și sănătos .

Datorită gustului lor dulce și culorii roșii strălucitoare, căpșunile sunt ideale pentru prepararea de produse de patiserie și chifle dulci . Le poți folosi și în găluște cu fructe, în special găluște cu brânză de vaci cu căpșuni au un gust minunat!

Nu trebuie să uităm nici de conserva de căpșuni - dulceața de căpșuni este una dintre cele mai populare conserve, iar compotul de căpșuni va păstra gustul verii pentru toată iarna. Și ai încercat ceai copt cu căpșuni și condimente?

Produse de patiserie simple cu căpșuni

Căpșunile sunt potrivite pentru toate tipurile de coacere dulci. Printre cele mai populare este o bulă rapidă cu căpșuni , pe care chiar și un începător o poate descurca. La fel, nu trebuie să vă faceți griji pentru alte delicii cu căpșuni: pandișpan de casă cu căpșuni sau brioșe cu căpșuni sunt gata o dată sau de două ori și au un gust grozav.

Căpșunile arată frumos și, prin urmare, sunt folosite în mod popular pentru a pregăti prăjituri și plăcinte „sub sticlă”, adică cu un strat de gelatină. Dacă ți-e teamă că jeleul tău nu se va întări, poți folosi și pudră de cremă, pe care o amesteci cu suc de fructe. Rezultatul nu va fi la fel de clar ca gelatina, dar budinca de capsuni preparata in acest fel va avea un gust grozav.

Rețete fără coacere cu căpșuni

Sezonul principal pentru căpșuni este vara, iar zilele caniculare încurajează direct prepararea de produse de patiserie și bunătăți răcite de la frigider. Prăjiturile și deserturile fără coacere cu căpșuni sunt simple și într-o zi fierbinte, sunt o gustare ideală, precum și un răsfăț de sărbătoare.

Rețetele de căpșuni congelate merită și ele încercate: paletele de casă cu căpșuni sau pulpă de căpșuni îți vor oferi o adevărată răcoare de vară. În plus, căpșunile coapte sunt dulci de la sine, așa că nu trebuie să folosiți zahăr adăugat. Astfel de popsicles sunt, prin urmare, un răsfăț ideal de vară pentru copiii mici.

5 motive pentru a mânca căpșuni

Pe lângă faptul că arată și au un gust grozav, căpșunile au și beneficii pentru sănătate pentru organismul nostru:

  • conțin mai multă vitamina C decât citricele
  • sunt bogate în alte vitamine și minerale
  • ele susțin activitatea creierului
  • ele ajută la scăderea în greutate
  • sunt excelente pentru măștile pentru piele și păr
X