Merele sunt printre cele mai răspândite tipuri de fructe, iar peste 65 de milioane de tone dintre ele sunt recoltate anual în lume. Cele mai multe dintre ele sunt consumate crude, dar sunt excelente și în bucătărie. Gătitul cu mere este ușor, așa că poți pregăti cu ușurință mâncăruri de bază acasă, precum suc de mere, o gustare sau legume crucifere uscate, sau să încerci rețete mai complexe. Nici nu trebuie să vă fie teamă să îl combinați cu carne și legume - încercați rețete făcute din mere sărate . Știați că puteți coace și o prăjitură cu mere ? Miroase frumos a scorțișoară și merită cu siguranță încercat!

Când să mănânci mere

Merele sunt acasă la latitudinile noastre, așa că este natural sănătos să le consumăm aproape tot timpul anului. Merele de vară se coc deja în primele zile fierbinți, iar soiurile de toamnă pot fi adesea păstrate până în primăvară. Prin urmare, se poate spune că merele sunt de sezon tot timpul anului.

La începutul verii, se coc merele acre mici, care sunt poreclit în mod potrivit pomelo. Aceste mere se strică destul de repede și nu sunt foarte potrivite pentru depozitare, așa că ar trebui să le consumi cât mai curând posibil. Sunt foarte suculente și cel mai bine sunt consumate proaspete. Dar dacă aveți o supraabundență, puteți încerca, de exemplu, marile creuzete cu mere sau unul dintre prăjiturile răcoritoare .

Odată cu sosirea toamnei, se coc tipuri de mere mai dulci și mai ferme, care, de asemenea, durează mai mult la cules. Daca ai mere cazute, chiar si cele taiate pot fi folosite perfect, de exemplu pentru producerea de sucuri de fructe si cidru de casa.

Merele de iarnă sunt ultimele din an care se coc pentru depozitare. Se păstrează bine în pivniță până în primăvară, dar până atunci sunt făinoase și nu au un gust foarte bun. Cu toate acestea, cu siguranță nu trebuie să aruncați doar astfel de mere. Desi nu sunt bune pentru consumat crude, poti face din ele un strudel de mere delicios sau sa incerci una dintre retetele festive. Puteți folosi un desert festiv din mere și brânză de vaci sau diverse felii de mere, de exemplu, la un răsfăț de Revelion.

Beneficiile merelor pentru sănătate

Merele conțin o gamă întreagă de substanțe benefice pentru sănătatea noastră și, întrucât sunt fructe locale, nu trebuie să ne îngrijorăm că le consumăm practic în orice cantitate. Merele ne pot beneficia în următoarele domenii, de exemplu:

  • cresc imunitatea organismului datorită conținutului de vitamina C
  • afectează rezistența la stres
  • ele îmbunătățesc funcția intestinală
  • ele scad nivelul colesterolului
  • au un efect pozitiv asupra microflorei intestinale
  • ele întăresc gingiile
  • ele scad tensiunea arterială
  • ele întăresc activitatea inimii
  • datorita continutului sau antioxidant, actioneaza ca prevenire a cancerului, a bolii Parkinson si a bolii Alzheimer

După cum spuneau bunicile noastre: Măcar un măr pe zi!

X