Cum se prepară perele

Recolta dulce de pere încurajează direct folosirea acesteia, mai ales în preparatele dulci. Brioșele cu pere, ștrudelul cu umplutură de pere sau chiar prăjitura cu pere se numără printre metodele tradiționale de preparare. Perele au un gust mai puțin pronunțat decât merele, dar aceeași combinație de condimente - vanilie, scorțișoară, cuișoare sau poate stafide înmuiate în rom - se potrivește bine cu ele.

Totuși, rețetele mai puțin cunoscute cu pere dulci merită încercate - sunt populare combinate cu alcool în străinătate și nici nu trebuie să vă faceți griji că le flambeați.

Daca esti unul dintre iubitorii combinatiilor dulce-sarat, poti folosi pere si la prepararea carnii. Perele ușor prăjite în unt sunt excelente ca bază pentru friptura - de la gâscă la burta de porc. Datorită conținutului lor ridicat de zahăr, eliberează o aromă plăcută de caramel în timpul coacerii.

Perele sunt, de asemenea, potrivite pentru conservare - le puteți folosi pentru a face gemuri gustoase, compot și siropul de pere dulci merită de asemenea încercat.

Vrei să obții cele mai bune pere dulci pentru sănătatea ta? Mănâncă-le reci! O pară proaspătă, crocantă este excelentă pentru diverse salate de fructe și legume , iar dacă nu ai timp să procesezi recolta și perele devin moi în fața ochilor tăi, fă din ele un smoothie delicios și plin de vitamine.

De ce este bine să mănânci pere?

Perele se numara printre fructele cu un continut relativ scazut de vitamina C – asa ca consumul lor nu te va proteja prea mult de racelile de iarna. Dimpotrivă, sunt bogate în vitamine din grupa B, care sunt conținute în principal în partea imediat sub piele. Prin urmare, nu este bine să curățați perele înainte de consum. Care sunt celelalte beneficii ale consumului de pere:

  • datorită proporției mari de fibre, au un efect pozitiv asupra digestiei
  • au un continut scazut de proteine si grasimi – sunt usor digerabile
  • au o proportie mare de fructoza – sunt deci potrivite si pentru diabetici
  • conțin vitaminele B, C, E
  • ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge datorită conținutului lor ridicat de fibre
  • contin fier, magneziu si potasiu si oligoelemente zinc, mangan, cupru
  • are efect antiinflamator
  • ele susțin funcționarea corectă a rinichilor
  • sunt potrivite pentru dietele de detoxifiere - neutralizează reziduurile acide din consumul excesiv de carne și cârnați
X