Feluri principale cu prune

Cui nu-i plac găluștele dulci cu prune ? Există mai multe moduri de a le face. unii preferă găluște cu brânză de vaci, alții preferă aluatul tradițional de cartofi. Puteți apoi stropiți găluștele finite cu prune cu semințe de mac, zahăr de scorțișoară sau nuci măcinate.

Cu toate acestea, există mai multe moduri de a procesa prunele. Prunele sunt perfecte, de exemplu, pentru prepararea unui sos dulce-acru pentru afumat sau muschi de porc. Puteți folosi și prune uscate sau dulceață de prune, pe care le puteți folosi și într-o bucătărie caldă.

Prăjituri dulci cu prune pe tot parcursul anului

Prunele sunt excelente pe prăjituri și chifle coapte. Depinde de tine dacă coaceți bublanina preferată, un frgál tradițional valah sau o plăcintă rapidă cu prune și pesmet .

Încercați să pregătiți prune într-un mod neconvențional, chutney -ul de prune cu o tentă exotică a fost popular în ultima vreme, iar dacă sunteți unul dintre iubitorii de dulciuri de la cafenea, neapărat trebuie să încercați prune calde cu frișcă!

Prunele sunt potrivite pentru congelare, trebuie doar să le sâmburi și să le depozitezi într-o pungă potrivită. Prunele congelate nu trebuie dezghețate înainte de utilizare, în cazul găluștelor, consistența lor tare este și mai ușor de lucrat. Puteți pregătiprăjituri dulci cu prune și găluște pe tot parcursul anului.

5 motive pentru a mânca prune

Prunele sunt acasa la noi in tara si de aceea consumul lor este natural si benefic. Prunele, în special sub formă crudă și uscată, conțin o serie de vitamine și minerale și pot avea un efect pozitiv asupra sănătății noastre, în special în următoarele domenii:

  • datorită conținutului lor ridicat, detoxifică, accelerează metabolismul și îmbunătățește digestia
  • ajută la prevenirea cancerului de colon și a cataractei datorită proporției de vitamine E și C
  • reduc nivelul de colesterol din sânge
  • acționează preventiv împotriva infarctului miocardic și a aterosclerozei
  • ajută la dietele de slăbire pentru că te umple rapid
X