Cum să faci o salată de fructe

Pregătirea unei salate de fructe gustoase nu este dificilă, combinați doar tipurile potrivite, amestecați și, dacă este necesar, asezonați.

Puteți fie să pregătiți o salată rapidă fără sos, fie să încercați o salată de fructe cu iaurt sau sos cu lapte sau cremă. Dacă adaugi niște nuci, muesli sau fulgi de ovăz, ai un mic dejun sănătos, plin de vitamine. Nu vă fie teamă să folosiți smântână sau iaurt grecesc. Salata de fructe cu smantana contine grasimi care sunt importante pentru absorbtia anumitor vitamine. O astfel de salată te va menține sătul mai mult timp și nu îți va fi foame curând.

Salate simple de fructe tropicale

Sezonul de iarnă aduce cu sine un necesar crescut de vitamine, iar fructele proaspete reprezintă o modalitate ideală și mai ales naturală de a obține cât mai multe dintre ele. Folosiți-vă imaginația și amestecați o minunatăsalată de fructe de iarnă care vă va da energie și vă va întări imunitatea.

Deși astăzi este posibil să cumpărați practic orice fruct în orice perioadă a anului, este totuși mai bine să folosiți fructe de sezon. Așa cum căpșunile cumpărate în februarie nu au nimic în comun cu cele proaspete de vară, fructele tropicale au și ele perioada lor de coacere. Lunile de iarnă sunt ideale pentru a mânca fructe iubitoare de căldură - adăugați în salată ananas, portocale, papaya sau mango. Salata de fructe cu mango va fi natural dulce si o puteti combina cu bucatele de nuca de cocos.

Daca vrei neaparat sa te incalzesti, pregateste o salata de fructe cu alcool. Vinurile dulci de desert se potrivesc bine cu fructele, la fel ca și lichiorurile de fructe. Lichiorul de nucă de cocos se potrivește bine și cu fructele tropicale, iar fructele din șampanie merită și ele încercate, ceea ce îi accentuează și mai mult gustul.

Salate de fructe de sezon

Sezonul principal pentru fructele dulci aici este vara, când se coc caisele, cireșele, prunele, fructele de pădure și perele și merele de grădină. Să nu uităm de pepeni, piersici sau căpșuni, care sunt abundente peste tot vara. Profită de prețurile mici și de disponibilitatea ușoară a fructelor și prepară salate de fructe care te vor împrospăta și vor completa perfect regimul tău de băut.

Dacă nu ai chef de mâncare caldă în zilele toride, te poți răsfăța cu o salată de fructe în loc de prânz - trebuie doar să o completezi cu alte ingrediente, astfel încât să conțină toți nutrienții necesari. Salata de fructe cu nuci contine suficiente grasimi si minerale importante, dressingul de iaurt va oferi proteine. Nu vă fie teamă să încercați și o salată de legume cu fructe , unele specii înrudite precum castraveții și pepenii galbeni sunt foarte ușor de combinat.

X