Faceți cea mai bună salată de paste dacă amestecați ingredientele preferate . Nu vă faceți griji pentru faptul că nu vă plac anumite tipuri de legume și pregătiți un prânz gustos din ceea ce vă place.

Rețete simple pentru salate de paste reci

Nu vă faceți griji cu privire la gătirea meselor dense în zilele caniculare și pregătiți o salată ușoară de paste pentru prânz sau cină. Nu trebuie să vă faceți griji că vă este foame, doar folosiți ingredientele potrivite. Amintiți-vă că trebuie să aveți întotdeauna carbohidrați (paste), grăsimi ( maioneză sau sos de iaurt , ulei de măsline), proteine (carne sau brânză) și o sursă de vitamine și minerale (legume proaspete) în salată. Dacă urmați această regulă simplă, atunci chiar și o salată de paste reci cu maioneză poate fi o masă sănătoasă și valoroasă.

Daca nu esti iubitor de carne, poti incerca o salata simpla de paste cu legume care iti plac. Totusi, nu uita de sursa de proteine - branza balcanica, tofu sau naut murat. Sunt populare și salatele cu ouă - încercați salata de paste cu ouă fierte sau hit-ul ultimilor ani - ouăle poșate pe o salată ușoară.

Pastele se potrivesc bine cu toppinguri mai grase - merită încercată o salată rapidă de paste cu tartar, ceea ce îi conferă un gust grozav în sine.

Salate de paste calde

Mai ales în lunile de iarnă, te poți încălzi și cu o salată de paste. Pregătește-l ca fel de mâncare principală, prepararea lui este ușoară și rapidă . Baza este din nou paste fierte. Amestecă-le cu legumele tale preferate, poți folosi atât cele proaspete, cât și cele sterilizate, de exemplu mazăre sau porumb.

Bucățile de pui sau curcan sotate cu ierburi în tigaie sunt excelente pentru o salată caldă, iar dacă te grăbești, te poți ajuta folosind semifabricate. O astfel de salată de paste cu șuncă este gata o dată sau de două ori, iar dacă doriți să creșteți aportul de pește sănătos, pregătiți-vă salata de paste preferată cu ton conservat.

5 sfaturi despre cum să prepari o salată de paste

Salatele de paste în toate felurile sunt populare în special datorită preparării lor ușoare și rapide. Baza este întotdeauna paste fierte - nu vă fie teamă să încercați forme noi și să acordați prioritate calității în detrimentul cantității.

  • Cele mai bune paste sunt făcute din grâu dur , care nu fierbe și are o structură de suprafață mai grosieră, care absoarbe mai bine gustul celorlalte ingrediente și dressing.
  • Salata de paste este, de asemenea, o modalitate excelentă de a folosi resturile de paste gătite din ziua precedentă.
  • Pregătiți întotdeauna salata proaspătă , depozitarea lungă nu este bună pentru ea.
  • Când pregătiți o salată rece, lăsați întotdeauna pastele fierte să se răcească bine înainte de a le amesteca cu celelalte ingrediente.
  • Nu amestecați carnea preparată separat în tigaie în salată , serviți-o deasupra salatei.
X