Cum se prepară un tartinat de leguminoase

Ca și în cazul altor preparate cu leguminoase, este necesar să începeți cu tartinabile prin înmuierea leguminoaselor în apă timp de câteva ore. Acest lucru poate fi evitat folosind leguminoase dintr-o cutie, dar acest lucru nu este posibil pentru toate speciile. Există însă și tipuri de leguminoase, precum lintea roșie sau leguminoasele încolțite, care nu necesită o înmuiere îndelungată și, prin urmare, prepararea lor este semnificativ mai scurtă. Deci, dacă vă grăbiți, tartina de linte roșie este alegerea potrivită.

După înmuiere, este necesar să gătiți leguminoasele până se înmoaie. După aceea, depinde de tine dacă alegi un tartinat cu o textură mai grosieră sau amesteci întregul preparat până la omogenizare.

Cea mai rapidă modalitate este de a pregăti o tartinadă făcută din leguminoase conservate. Trebuie doar să le puneți într-un castron cu/fără marinadă și să adăugați aromă, sau să amestecați sau să zdrobiți cu o furculiță. Acesta este modul în care puteți crea, de exemplu, hummus - un tartinat popular de năut sau de fasole.

Puteți folosi și mazăre proaspătă pentru tartinație. O tartine facuta din mazare verde si mazare galbena iti va oferi vitaminele si mineralele de care ai nevoie si arata grozav.

Un caz special este folosirea tofu-ului . Din punct de vedere nutrițional, această delicatesă din lapte de soia este clasificată și ca leguminoasă și, mai ales în varianta sa de mătase, este creată direct pentru prepararea tartinei de tofu .

Tartinele cu leguminoase pot fi aromate intr-o varietate de moduri. Chiar și carnivorii murdari vor fi încântați de tartina de linte condimentată, iar dacă folosești ierburi provensale, poți crea o tartina franțuzească delicioasă din fasole sau mazăre, de exemplu.

Leguminoase tartinate=gustare ideala pentru copii

Leguminoase tartinabile poate fi, de asemenea, o gustare hranitoare pentru copiii la scoala sau in excursie. Leguminoasele vor oferi cantitatea necesară de energie pentru mesenii mici, de exemplu, o tartinatură simplă de năut pentru copii sau o tartinatură de linte roșie cu brânză de vaci și boia de ardei, merită încercată.

Beneficiile pentru sănătate ale leguminoaselor

Leguminoasele se numără printre superalimente și, prin urmare, ar trebui să le consumăm de cel puțin două ori pe săptămână. Dacă ești îngrijorat de balonare, atunci regularitatea te va ajuta - cu un consum regulat de leguminoase, organismul se va obișnui și balonarea se va ușura sau chiar va dispărea complet.

Leguminoasele au o proporție mare de proteine vegetale și, prin urmare, sunt populare în special printre vegetarieni și vegani. Cu toate acestea, deoarece acestea sunt proteine incomplete, este necesar să se includă soia în dietă, care este singura leguminoasă care conține proteine complete.

Ce alte beneficii poate avea consumul de leguminoase asupra organismului uman:

  • ele susțin digestia corectă datorită conținutului lor ridicat de fibre
  • acţionează preventiv împotriva bolilor civilizaţiei
  • au un continut ridicat de antioxidanti
  • are efect antiinflamator
  • ele ajută la prevenirea cancerului și a aterosclerozei
  • ele ajută la reducerea nivelului de colesterol dăunător din sânge
X