Supă groasă pentru sănătate

Daca pregatesti din cand in cand o supa de leguminoase sincera in loc de masa principala, corpul tau iti va multumi. Leguminoasele sunt încărcate cu proteine , vitamine și minerale sănătoase și, în același timp, conțin un minim de grăsimi, motiv pentru care ar trebui să le includem în mod regulat în dieta noastră.

Cu siguranță știi linte, mazăre sau fasole. Dar știați că leguminoasele includ, de exemplu, arahide, adică alune? În cazul lor, însă, nu putem vorbi despre o cantitate zero de grăsime, uleiul de arahide este presat din alune. Cu toate acestea, puteți combina alte leguminoase după cum doriți și să gătiți supa preferată de mână, care include și crupe de orz.

Leguminoase + legume=bombă cu vitamine

Încearcă rețete de supe cremoase de legume și leguminoase care vor oferi corpului tău un adevărat cocktail de nutrienți . Nu vă fie teamă să experimentați și să combinați diferite tipuri de legume și leguminoase, de exemplu cu condimente orientale. Supele de leguminoase sunt preparate nu numai în bucătăria cehă, știți câteva rețete străine de supe ?

De asemenea, merită încercate și supele de leguminoase monotip , care sunt potrivite ca aperitiv înainte de masa principală. Supa de leguminoase nu trebuie să fie întotdeauna groasă - o supă de fasole verde deschis sau de mazăre este excelentă chiar și în vara fierbinte.

Ar trebui să consumăm supe verzi mai ales primăvara, când organismul nostru este slăbit după iarnă și are nevoie de energie proaspătă din legume. Prin urmare, apucați o mână de leguminoase verzi și pregătiți o supă de primăvară care vă va împrospăta, vă va umple și începe noul an!

Beneficiile pentru sănătate ale leguminoaselor

Leguminoasele și mâncărurile lor sunt pline de nutrienți sănătoși, în special proteine pe bază de plante. Prin urmare, sunt o sursă foarte importantă de proteine nu numai pentru vegetarieni și vegani , ci ar trebui să fie incluse și în dieta sportivilor sau a celor care încearcă să slăbească .

Cum ne sunt benefice leguminoasele:

  • Conțin o cantitate mare de proteine
  • Conțin puține grăsimi - potrivite pentru dietele de reducere
  • Conțin o cantitate mare de minerale, în special calciu, fier și fosfor
  • Conțin vitamine din grupa B
  • Ele scad nivelul zahărului din sânge
X